Naudingi patarimai, kaip virti grybus
Grybus reikia kruopščiai termiškai apdoroti ir, priklausomai nuo to, kokiu etapu grybai verdami, šiam procesui reikia skirtingo laiko. Pavyzdžiui, jei ketinate valgyti virtus grybus, juos reikia virti ilgiau nei tuos, kuriuos po virimo ketinate kepti ar skrudinti.
Svarbu grybų nepervirti, kad jie nepakeistų savo skonio ir tankio, taip pat laiku pašalinti putas. Išvirę iš karto nupilkite vandenį, antraip grybai jį sugers ir taps neskanūs bei beformiai.
Į grybus įberkite kvapiųjų pipirų, lauro lapų, čiobrelių ir alyvuogių aliejaus, taip pat druskos – grybai bus skanesni ir aromatingesni.
Grybai bus paruošti, kai, pakėlus keptuvę, kurioje jie virė, grybai nusileis ant dugno.
Išvirti grybai laikomi šaldytuve 5 dienas, nepasibaigus šiam laikotarpiui juos reikia sunaudoti arba konservuoti.
Laikykitės vandens ir grybų proporcijų. 1 kg grybų reikia 3 litrų vandens, o jei išvirtus grybus ketinate kepti, įpilkite tiek vandens, kad jis vos apsemtų kepurėles.
Bet kokie grybai verdami ne ilgiau kaip 20 minučių po virimo. Piengrybiai ir rusmenės verdami 5 minutes, baravykai – 7 minutes, balti ir baravykai – 10 minučių. Smidrai verdami pasūdytame vandenyje 15 minučių.
Verdant grybus, įdėkite svogūno galvutę. Jei ji išlieka šviesi, grybus galima valgyti, o jei patamsėja ir tampa mėlyna, vadinasi, grybuose yra nitratų ir juos vartoti nesaugu.