Išvirkite kaulų sultinį su prieskoninėmis daržovėmis. Prieš pat virimo pabaigą įpilkite acto, smulkiai supjaustytų žalių burokėlių, druskos ir prieskonių ir virkite dar 40 minučių. Sultinį perkoškite ir sumaišykite su atskirai išvirtu grybų sultiniu.
Tada išvirkite ausis. Iš miltų, kiaušinių ir vandens išminkykite tešlą, iškočiokite plonu sluoksniu ir supjaustykite mažais kvadratėliais. Į kvadratėlius dėkite iš grybų pagaminto įdaro ir padarykite ausis. Patiekdami sudėkite išvirtas ausis į karštą sultinį (14-15 ausų vienai porcijai). Ant viršaus pabarstykite žalumynų.
Paruoškite faršą. Sausus grybus pamirkykite 3-4 valandas, nuplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Sultinį naudokite barščiams gaminti. Virtus grybus susmulkinkite, suberkite smulkintą svogūną, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir taip pat lengvai išmaišykite.
Produktai Barščiai su ausimis
Sultiniui paruošti:
50 g kaulų
grybų sultinys 75 g
burokėliai 60 g
svogūnai 7 g
morkos 8 g
petražolės šaknis 6 g
9 % actas 1,2 g
druska 2 g
lauro lapai 0,01 g
kvapieji pipirai 0,01 g
Ausims
kvietiniai miltai 30 g
kiaušiniai 0,07 gr
vanduo 10 g
Įdarui:
džiovinti grybai 9 g
sviestas 3 g
svogūnai 14 g
pipirai 0,02 g
druska 1 g