Baltymų kremo receptas torto papuošimams

Visada norite, kad jūsų tortas būtų šventiškesnis ir gražesnis. Tam gali padėti mastika arba tortų dekoravimo kremas. Yra daugybė grietinėlės rūšių: baltyminė grietinėlė, grietinė, sviesto kremas ir sutirštinto pieno grietinėlė. Išbandžiau daug kremų, vieni greitai praranda formą, kiti yra brangesni arba neskanūs. Man labiausiai patiko šis baltyminio kremo, skirto tortams puošti ir kepti, receptas. Ji puikiai išlaiko formą bet kokiu oru, nepraleidžia skysčio ir nepaveda manęs lemiamu momentu.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti baltymų kremą torto papuošimams, reikia:

  • 1 puodelis cukraus;
  • 1/3 puodelio vandens;
  • 3 kiaušinių baltymai;
  • 1/2 šaukštelio citrinos rūgšties.

Metodas

  1. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių viršūnių.
  2. Katile sumaišykite cukrų ir vandenį. Virkite sirupą ant vidutinės ugnies 2-4 minutes. Mūsų masė turėtų tapti auksinės spalvos karamele, tačiau jokiu būdu neperkepkite.
  3. Iš pradžių masė virs dideliais burbuliukais, vėliau burbuliavimas sumažės ir bus labai lėtas. Šiuo metu mūsų karamelė bus paruošta.
  4. Šiuo metodu taip pat galite patikrinti, ar karamelė jau paruošta. Karštą karamelę šaukštu pilkite į stiklinę vandens. Karamelė turėtų virsti rutuliuku, bet ant dugno neturėtų išsilieti.
  5. Į paruoštą karamelę įpilkite citrinos rūgšties ir išmaišykite. Kai mišinys bus nukeltas nuo ugnies, plona srovele iš karto supilkite jį į išplaktus baltymus. Intensyviai plakite baltymus mikseriu be sustojimo. Toliau plakite baltymus, kol mišinys visiškai atvės.
  6. Ant paruoštos tešlos užtepkite plaktą baltymo kremą.
  7. Konditeriniu peiliuku iš kremo suformuokite norimą formą ir papuoškite tortą.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą