Avienos Saslykas

Bulvių salotos – receptas su avienos dešra ir šparagais

Ingredientai

  • Naujos bulvės1,4 kg
  • Kiaušiniai6 vnt.
  • Šparagai750 g
  • Šaltalankiai120 g
  • ėrienos dešra165 g
  • Augalinis aliejus2 šaukštai
  • Baltųjų vynuogių actas100 ml
  • daržovių sultinys1 šaukštas
  • Medus2 šaukštai
  • Dižono garstyčios3 šaukštai
  • Druskos ir pipirų skonis
  • špinatų lapų skonis
  • Krapų skonis
  • Petražolių skonis
  • estragono skonis
  • žaliųjų svogūnų skonis
  • Grietinė110 g
  • Jogurtas120 g

Žingsniai

  1. Kruopščiai nuplaukite naujas bulves (1,4 kg). Sudėkite jas į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite dvidešimt minučių silpnai verdant.
  2. Atskirame puode išvirkite kietai virtus kiaušinius (6 vnt.).
  3. Nuplaukite šparagus (750 g) ir nupjaukite standžius stiebų galus. Tada supjaustykite šparagus gabaliukais.
  4. Virtas bulves užpilkite šaltu vandeniu. Tada gumbus nulupkite ir supjaustykite į keturias arba šešias dalis, priklausomai nuo bulvių dydžio.
  5. Nulupkite askaloninius česnakus (120 g) ir smulkiai supjaustykite.
  6. Avienos dešrą (165 g) supjaustykite plonais vienodais šiaudeliais. Keptuvėje stipriai įkaitinkite augalinį aliejų (2 valgomuosius šaukštus) ir kepkite dešrą, kol taps traški. Tada į ją sudėkite askaloninius česnakus. Kartu su dešra pakepinkite svogūnus, kol jie taps skaidrūs ir minkšti. Išimkite dešrą ir svogūną iš keptuvės.
  7. Paruoštus šparagus penkias minutes kepkite keptuvėje. Tada įpilkite baltojo vynuogių acto (100 ml), sumaišyto su vandeniu (250 ml). Šį mišinį kartu su šparagais užvirinkite.
  8. Atskirame dubenyje sumaišykite daržovių sultinį (1 valgomasis šaukštas), medų (2 valgomieji šaukštai) ir Dižono garstyčias (3 valgomieji šaukštai). Šį mišinį supilkite į salotas , pasūdykite. Išmaišykite. Palikite produktus pusvalandį įsigerti į padažo skonį.
  9. Blenderio dubenyje susmulkinkite švarius špinatų lapus, krapus, petražoles, estragonus, žaliuosius svogūnus ir t. t. (tik 300 g). Tada į dubenį įpilkite grietinės (110 g) ir jogurto (120 g). Padažą pagardinkite pipirais ir druska.
  10. Salotas išdėliokite lėkštėje. Šaukštu salotų paviršių salotų salelėmis ištepkite salelėmis. Kiaušinius nulupkite, stambiai supjaustykite. Kiaušinius sudėkite ant salotų. Patiekite.

Šios bulvių salotos yra sotus patiekalas su aštriu padažu. Naujos bulvės, kiaušiniai, avienos dešra ir šparagai užpilti žolelių padažu su medumi.

 

Parašykite komentarą