Kiek Laiko Virti Grybus

Kiek virti grybų

Šiame straipsnyje papasakosime, kiek laiko reikia virti grybus pirminiam apdorojimui. Kaip minėjome ankstesniame straipsnyje, grybų virimo laikas priklauso nuo jų veislės ir dydžio.

Atsižvelgiame į tai, kad virimo laikas skaičiuojamas nuo to momento, kai grybai išverda. Pabandykime išsiaiškinti, kiek laiko reikia virti baltuosius pievagrybius, pievagrybius ir ūmėdes. Šias tris rūšis pasirinkome dėl jų populiarumo ir prieinamumo.

Primename, kad džiovintus grybus prieš verdant reikia pamirkyti. Skirtingų veislių grybų mirkymo laikas skiriasi.

Nepamirškite, kad prieš gaminant grybus reikia kruopščiai nuplauti, nupjauti tamsias ar pažeistas vietas. O jei reikia, nuo grybų kepurėlių reikės nuimti odelę. Jei grybus ruošite tolesniam terminiam apdorojimui – kepimui, gruzdinimui ar troškinimui, gaminimo laikas sutrumpės. Išankstinio grybų apdeginimo laikas svyruoja nuo 3 iki 15 minučių.

Ingredientai

Šviežių pievagrybių – 500 g

Vandens – ¾ litro

Druska – ⅛ arbatinio šaukštelio

Žingsniai

  1. Baltųjų grybų virimo laikas – 3 minutės. Virimo laikas – 30-40 minučių.
  2. Pievagrybiai – išankstinis virimas (neprivaloma) užtruks 2-3 minutes. Pievagrybius virkite 15 minučių, kol suminkštės.
  3. Austrių grybai – išankstinis virimas (neprivalomas) truks 2-3 minutes. Austrių grybus virti, kol jie bus paruošti, reikės 8-15 minučių.
  4. Medaus grybai – išankstinis virimas užtruks nuo 6 iki 8 minučių. Grybus iki minkštumo virkite dviejuose vandenyse – pirmą kartą išvirkite ir nukoškite sultinį, supilkite naują vandenį ir virkite 1 valandą.
  5. Uosio grybai – išankstinis terminis apdorojimas – 4 arba 5 minutės, ir virkite juos 20 minučių, kol išvirs.

Primename, kad pagrindinė grybų gaminimo taisyklė yra saugumas. Grybas turi būti valgomas ir tinkamai paruoštas. Kai kurių veislių grybus reikia iš anksto pamirkyti arba kelis kartus pakeisti vandenį, kuriame jie verdami.

Prieš pat bet kurį terminio apdorojimo būdą grybus reikia nuplauti ir nuvalyti. Jei turime „suaugusių” arba šiek tiek apvytusių vaisiakūnių, reikės atsikratyti pažeistų vietų ir, jei reikia, nupjauti didžiąją dalį kotelio.

Išankstinio apdorojimo reikia tais atvejais, kai ketinate juos toliau kepti, kepti ar troškinti. Arba dėti į sriubas.

Stenkitės pjaustyti arba rinktis vienodo dydžio grybus. Tai padės jiems išvirti tuo pačiu metu. Yra liaudiškas, taip sakant, būdas patikrinti, ar išvirti grybai yra paruošti. Reikia nukelti keptuvę nuo viryklės vos minutei, ir jei grybai nusileidžia ant keptuvės dugno, vadinasi, jie jau paruošti.

Parašykite komentarą