Udon Makaronai

Udon makaronai su vištiena ir daržovėmis

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Udon makaronai- 200 g
  • Morkos- 1 vnt.
  • Vištienos filė- 250 g
  • Šviežia raudonoji paprika- ½ gabalėlio
  • Svogūnas- 1 vnt.
  • Česnakas- 1 skiltelė
  • Žaliųjų svogūnų plunksnos- 2 vnt.
  • Sojų padažas- 1,5 arbatinio šaukštelio
  • malto imbiero- ½ arbatinio šaukštelio

GAMINIMO INSTRUKCIJA

  1. Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Morkas supjaustykite 2-3 mm storio ir 3-5 cm ilgio juostelėmis. Smulkiai supjaustykite saldžiąją papriką, o vištieną supjaustykite 1 cm ilgio kubeliais. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir sutrinkite česnaką.
  2. Dideliame puode su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite svogūną ir česnaką, maišydami kepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite likusias daržoves, susmulkintus žaliuosius svogūnus ir vištieną ir maišydami kepkite, kol mėsa pradės ruduoti. Po to įpilkite sojų padažo ir imbiero, išmaišykite, supilkite ¾ puodelio vandens, uždenkite dangčiu ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol daržovės suminkštės, o padažas sutirštės. Pabaigoje pasūdykite.
  3. Makaronus supilkite į pasūdytą verdantį vandenį, virkite 2-3 minutes, nusausinkite į sietelį, nuplaukite ir nusausinkite. Po to perkelkite makaronus į puodą su daržovėmis ir mėsa, gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies troškinkite dar 3-4 minutes. Patiekite iš karto.

Parašykite komentarą