Avieciu Uogiene

6 kvapnios aviečių uogienės receptai

Aviečių uogienės dieną palepinkite save ir artimuosius nuostabia uogiene, gardžiu penkių minučių gėrimu ir neįprastais deriniais su mėlynėmis ir melionais.

1. Aviečių uogienė – penkios minutės

Pats paprasčiausias būdas pasigaminti gardžios uogienės. Uogos per daug neišverda, o sirupas būna skaidrus.

Ingredientai

  • 1 kg aviečių;
  • 1 kg cukraus.

Gaminimas

Puode užpilkite avietes cukrumi ir palikite 3-5 valandoms, kad uogos išleistų sultis. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 min. Virimo metu nuo uogienės nuimkite putas.

2. Aviečių uogienė be kauliukų

Džemas yra tirštas, švelnus ir saldus, tačiau visai neapsunkinantis. Dėl citrinos rūgšties uogienė nebus cukruota ir ilgai džiugins jus nuostabiu skoniu ir tekstūra.

Sudedamosios dalys

  • 1,2 kg aviečių;
  • 100 ml vandens;
  • 800 g cukraus;
  • 2 g (peilio galiuku) citrinos rūgšties.

Gaminimas

Avietes sutrinkite blenderiu arba sutrinkite. Perpilkite uogas į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir supilkite vandenį. Periodiškai nuimdami putas, uogų masę užvirinkite ir virkite 3 minutes.

Aviečių uogas pertrinkite per sietelį į kitą puodą. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Mišinį vėl užvirinkite ir virkite 15-30 minučių.

Paruoštumą patikrinkite taip: ant švarios šaltos lėkštės užlašinkite truputį uogienės ir perbraukite per ją šaukštu. Jei kraštai nesulipsta, patiekalas paruoštas.

Puodelyje nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite citrinos rūgštį. Šį mišinį supilkite į uogų mišinį, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Visiškai atvėsusi uogienė sutirštės.

3. Aviečių uogienė be virimo

Šis neįtikėtinai paprastas receptas leis žiemą mėgautis beveik šviežiomis ir labai kvapniomis avietėmis.

Ingredientai

  • 1 kg aviečių;
  • 1 kg cukraus.

Gaminimas

Avietes apibarstykite cukrumi ir sutrinkite smulkintuvu. Palikite 4-5 valandoms, kol cukrus visiškai ištirps. Periodiškai uogų masę pamaišykite.

Žalią uogienę padalykite į plastikinius indelius arba plastikinius maišelius ir laikykite šaldiklyje.

Džemą taip pat galima supilstyti į sterilizuotus stiklainius ir laikyti šaldytuve, tačiau tam reikia naudoti ne 1 kg, o 1½ kg cukraus.

4. Tiršta aviečių uogienė

Norint, kad uogienė būtų tiršta, nebūtina jos ilgai virti. Į ją galima tiesiog įdėti želatinos.

Ingredientai

  • 1 kg aviečių;
  • 800 g cukraus;
  • 25 g (2 šaukštai) želatinos;
  • 70 ml vandens.

Gaminimas

Uogas sudėkite į puodą, apibarstykite cukrumi ir suplakite. Palikite kelioms valandoms, kad avietės išleistų sultis.

Pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį. Pakartokite virimą, leiskite atvėsti. Uogų mišinį vėl užvirinkite.

Ištirpinkite želatiną šiltame vandenyje. Kai uogienė užvirs trečią kartą, nuolat maišydami supilkite želatinos mišinį į puodą. Atvėsęs desertas sutirštės.

5. Aviečių, melionų ir citrusinių vaisių uogienė

Nuostabus saldus aromatas ir pikantiška rūgštelė.

Ingredientai

  • 2 citrinos;
  • 1 laimo;
  • 200 g rudojo cukraus;
  • 200 ml vandens;
  • 1,8 kg baltojo cukraus;
  • 1,5 kg melionų minkštimo;
  • 800 g aviečių.

Gaminimas

Į dubenį sutarkuokite citrinos ir laimo žievelę, o iš vaisių išspauskite sultis. Suberkite rudąjį cukrų, išmaišykite ir palikite valandai.

Dubens turinį supilkite į puodą, įpilkite vandens ir baltojo cukraus. Pastatykite ant vidutinės ugnies, išmaišykite ir užvirinkite.

Sudėkite mažais kubeliais supjaustytą meliono minkštimą. Vėl užvirinkite ir virkite 5 minutes. Supilkite avietes ir, periodiškai nuimdami putas, virkite dar 5 minutes.

Palikite patiekalą kelioms valandoms atvėsti. Tada vėl užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 20 minučių.

6. Aviečių ir mėlynių uogienė

Labai tiršta uogienė, kurią galima patiekti ne tik prie arbatos, bet ir naudoti kaip pyragų įdarą.

Ingredientai

  • 400 g aviečių;
  • 200 g mėlynių;
  • 600 g cukraus.

Gaminimas

Avietes ir mėlynes sudėkite į puodą ir apibarstykite cukrumi. Palikite porai valandų, kad uogos išleistų sultis.

Uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir nuolat maišydami virkite 15 minučių. Atvėsinkite, vėl užvirinkite ir virkite dar 15 minučių. Atvėsinkite ir vėl pakartokite virimą.

Parašykite komentarą