Adžarijos chačapuri su sūriu receptas

Adžarijos chačapuri yra tradicinis Kaukazo kepinys iš mielinės tešlos ir sūrio. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Khačapuri gaminau pirmą kartą ir galiu pasakyti, kad būtinai pakartosiu, mums labai patiko. Pagal šį receptą iš nurodyto ingredientų skaičiaus pagaminau penkis didelius chačapuri.

Sudedamosios dalys

Adžarijos chačapuri su sūriu pasigaminti reikia:

  • 600 g miltų;
  • 250 ml pieno;
  • 1 kiaušinis (tešlai);
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 4 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių;
  • 1 kiaušinį, kad pateptumėte khachapuri.
  • Įdarui:
  • 300 g Suluguni sūrio;
  • 5 kiaušiniai;
  • sviestas;
  • Sviestu patepkite kepimo popierių.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite mielinę tešlą. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, sumaišykite su pienu ir supilkite aliejų. Sumaišykite miltus su sausomis mielėmis, palaipsniui supilkite pieną ir užminkykite elastingą tešlą. Tešlą sudėkite į sausą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai pakilti.
  2. Tada gerai išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių. Paruošta tešla gerokai padidės. Chačapuri tešlą galima išminkyti duonos kepimo mašinoje, naudojant „mielinės tešlos” režimą.
  3. Įdarui sutarkuokite suluguni sūrį.
  4. Išminkytą tešlą padalykite į penkias dalis.
  5. Iškočiokite tešlos gabalėlį.
  6. Aptepkite duoną sūriu, palikdami laisvus kraštus. Kiekvieną tešlos gabalėlį iš abiejų pusių susukite į ritinį.
  7. Suspauskite kraštus, palikdami vidurį atvirą. Adžarijos chačapuri yra valties formos.
  8. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šiek tiek patepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite „laivelius” ant kepimo skardos, patepkite kiaušiniu ir 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  9. Kai khachapuri orkaitėje gerai paruduos, išimkite skardą ir ant kiekvieno khachapuri uždėkite po vištos kiaušinį. Grįžkite skardą į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kad baltymai sustingtų, o tryniai išsilydytų.
  10. Prieš patiekdami uždėkite po gabalėlį sviesto ant kiekvieno khachapuri ir iš karto patiekite karštą. Skanūs Ajarian khachapuri su sūriu paruošti.
  11. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą