Žuvis pergamente

Šis prancūziškas į popierių įvynioto maisto gaminimo būdas iš esmės panašus į virimą garuose. Kai prie stalo išvyniojami gražūs ritinėliai, primenantys dovanėles (kiekvienam svečiui atskirai), nuostabūs aromatai daro įspūdį ir skatina kuo greičiau paragauti šio gardaus patiekalo. Maišelių forma nesvarbi (klasikinis yra pusmėnulio formos stačiakampis lakštas).

Produktai Žuvis pergamente

Ingredientai (4 porcijoms)
Jūros žuvies filė (ešerio, paltuso arba lašišos) – 4 vienetai.
rupi druska
Malti juodieji pipirai
Špinatų lapai – 2 puodeliai
Citrinos – 2 vnt.
*
Sviestui su kaparėliais ir citrina:
Sviestas – 2 šaukštai.
Susmulkintų petražolių žalumynų – 2 valgomieji šaukštai.
Sūdyti kaparėliai (nuplauti) – 2 šaukštai.
Tarkuotos citrinos žievelės – 1 valgomasis šaukštas.
Susmulkintas česnakas – 1 šaukštelis.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Žuvį iš abiejų pusių lengvai pasūdykite ir papipirinkite.

2. Iš pergamentinio popieriaus lakštų iškirpkite 4 30 cm x 40 cm dydžio stačiakampius. Sulenkite juos per pusę (skersai) ir išskleiskite.

3. Špinatų lapus išdėliokite ant keturių popieriaus lapų (vienoje sulenkimo linijos pusėje).

4. Sumaišykite visus sviesto ingredientus su kaparėliais ir citrina. Mišinį padalykite į dvi dalis.

5. Pusę kaparėlių sviesto padalykite į keturias porcijas ir užtepkite ant špinatų.

6. Ant sviesto uždėkite po du citrinos apskritimus (vieną citriną supjaustykite griežinėliais).

7. Žuvies filė išdėliokite ant citrinos apskritimų ir aptepkite likusiu sviestu.

8. Suvyniokite popierių ir padarykite pusmėnulio formos maišelį – pradėkite nuo vieno kampo, atsargiai apvyniodami kraštus mažomis klostėmis. Dėkite ant kepimo skardos.

9. Žuvį kepkite orkaitėje pergamente apie 15-20 minučių. (Laiką galite apskaičiuoti pagal žuvies filė storį: maždaug 8 minutes kiekvienai 2,5 cm storio filė).

10. Patiekite paruoštą žuvį, suvyniotą į pergamentą, po vieną maišelį į lėkštę (prie stalo maišelius atidžiai atverkite virtuvinėmis žirklėmis). Žuvį patiekite su citrinos griežinėliais.

Gero apetito!

Parašykite komentarą