Žuvis ir grybai, kepti po bulvių koše

Tai žuvies ir grybų pyragas su bulvių koše. Šis žuvies ir grybų pyragas yra puikus patiekalas pietų stalui.

Produktai Žuvis ir grybai, kepti po bulvių koše

Ingredientai (4 porcijoms)
Nuplauti grybai (nuplauti ir supjaustyti ketvirčiais) – 230 g.
Menkės arba lašišos filė (supjaustyta kubeliais) – 680 g.
Virtas karštas pienas – 600 g (2 1/2 puodelio)
*
Pagrindui:
Bulvės (nuluptos ir supjaustytos ketvirčiais) – 900 g
Sviestas – 25 g (2 šaukštai)
Pienas – 150 g (2/3 puodelio)
Druska ir malti juodieji pipirai pagal skonį
Maltas muskato riešutas pagal skonį
*
Padažui:
Sviestas, nesūdytas – 50 g
Vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas) – 1 vnt.
Saliero stiebas (smulkiai supjaustytas) – 1/2 vnt.
Kvietiniai miltai – 50 g (1/2 puodelio)
Šviežios citrinos sultys – 10 g (2 šaukšteliai)
Šviežios petražolės (smulkiai supjaustytos) – 45 g (3 šaukštai)

Kaip orkaitėje paruošti žuvį su grybais:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Sviestu patepkite maždaug 1,5 l talpos karščiui atsparų indą, supilkite į jį smulkintus grybus ir žuvį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Indą užpilkite 600 g karšto pieno, uždenkite dangčiu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Išimkite žuvį ir grybus iš lėkštės dantytu šaukštu ir nusausinkite skystį į atskirą indą. Žuvį ir grybus sudėkite atgal į karščiui atsparų indą ir atidėkite į šalį.

Tuo tarpu bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 20 minučių). Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių ir sutrinkite jas bulvių trintuvu. Bulvių košę užpilkite 150 g pieno ir įdėkite sviesto. Pabarstykite bulves druska, maltais juodaisiais pipirais, muskato riešutu ir išmaišykite. Atidėkite bulvių košę į šalį.

4. Paruoškite padažą. Ketaus puode išlydykite 50 g sviesto. Įkaitintoje keptuvėje maišydami kepkite svogūnus ir salierus, kol suminkštės, bet nepakeis spalvos. Tada suberkite miltus, išmaišykite ir nukelkite nuo keptuvės.

5. Supilkite į keptuvę atidėtą pieną, kuriame virė žuvis ir grybai, ir gerai išmaišykite. Grįžkite į puodą ir maišykite, kol sutirštės. Įmaišykite citrinos sultis ir petražoles, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir supilkite padažą į žuvies ir grybų patiekalą.

6. Ant žuvies ir grybų sudėkite bulvių košę ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol apskrus.

Parašykite komentarą