Žuvies kukuliai pomidorų padaže 🍽️
Ingredientai:
– 500 g šviežios žuvies filė (pvz., lašišos ar menkės) 🐟
– 1 vidutinio dydžio svogūnas
– 2 skiltelės česnako
– 1 kiaušinis 🥚
– 100 g duonos trupinių
– Druska ir pipirai pagal skonį
– 1 šaukštas kapotų šviežių petražolių 🌿
Pomidoro padažui:
– 400 g konservuotų pomidorų pakuotėje 🍅
– 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
– 1 šaukštas cukraus (jei pomidorai per rūgštūs)
– Druska ir pipirai pagal skonį
– 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų arba oregano 🍃
Paruošimo etapas:
1. Žuvies kukulių paruošimas:
1. Pradėkite nuo žuvies filė. Nuplaukite ją po šaltu vandeniu, tada nudžiovinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Valgiškame inde dubenėlyje sumaišykite žuvį, svogūnus, česnaką, kiaušinį, duonos trupinius ir petražoles.
3. Priklausomai nuo skonio, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išminkykite rankomis arba naudojant maisto kombainą, kad gautumėte vienalytę masę.
2. Formavimas:
1. Iš paruoštos masės formuokite mažus kukulius (apie 3–4 cm skersmens).
2. Ant plataus lėkštės galima išdėlioti kukulius, kad jie nesiglaustytų ir nesuliptų.
3. Pomidorų padažo paruošimas:
1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, įdėkite supjaustytus konservuotus pomidorus.
2. Įberkite cukrų, druską, pipirus ir džiovintus prieskonius. Viską virkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės. Galite jį pagardinti šviežiomis bazilikų šakelėmis, jei turite.
4. Kukulių kepimas:
1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir suvyniokite kukulius į šiek tiek miltų (jei norite).
2. Kepkite kukulius aliejuje 7-10 minučių, kol jie taps auksinės spalvos iš visų pusių.
5. Patiekimas:
1. Į gilų patiekalą supilkite pomidorų padažą ir atsargiai įdėkite ant jo keptus žuvies kukulius.
2. Pagardinkite šviežiais žalumynais ir patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, makaronais ar ryžiais. 🍚
Skanaus! 😋