Rudeninė sriuba su miško grybais ir vištiena
Ruduo yra puikus metas mėgautis šiltomis ir kvapniomis sriubomis. Ši rudeninė sriuba su miško grybais ir vištiena yra išskirtinai skani ir kupina naudingų medžiagų. 🥣🌳
Ingredientai:
- 500 g vištienos (krūtinėlė arba šlaunelės)
- 200 g šviežių miško grybų (pvz., baravykų, kelmučių ar šitakės)
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 1 didelis svogūnas
- 2-3 skiltelės česnako
- 200 g bulvių
- 1 l vištienos sultinio (galima naudoti ir vandens)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės arba krapai (patiekimui)
- 1 šaukštelis džiovinto tymianto (pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
1. Paruoškite ingridientus: Pirmiausia reikia paruošti visus ingredientus. Vištieną nuplaukite, jei reikia, ir supjaustykite mažais gabaliukais. Morkas ir bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Grybus reikia gerai nuplauti ir supjaustyti. 🍄
2. Kepti vištieną: Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite supjaustytą vištieną ir kepkite, kol ji išsiskirs šviesiomis spalvomis. Tai užtruks apie 5-7 minutes. Po to dėkite svogūną ir česnaką, maišykite ir kepkite dar 2-3 minutes. 🥘
3. Įdėkite daržoves: Į puodą sudėkite morkas ir bulves, viską gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms keletą minučių pakepti kartu su vištiena. 🥕
4. Supilkite sultinį: Į puodą supilkite vištienos sultinį (arba vandenį) ir užvirkite. Po užvirimo sumažinkite ugnį bei uždenkite puodą. Virkite apie 20-25 minutes, kol daržovės taps minkštos.
5. Įdėkite grybus: Kai daržovės bus beveik paruoštos, į puodą įberkite supjaustytus grybų gabaliukus ir džiovintą tymianto prieskonį. Virkite dar 10-15 minučių, kol grybai suminkštės ir išleis savo skonį. 🍲
6. Pagardinkite sriubą: Pasūdykite ir pipiruokite sriubą pagal savo skonį. Jeigu norite, galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių, kad suteiktumėte šviežumo. Prieš patiekiant, pabarstykite smulkintomis petražolėmis arba krapais. 🌿
Patiekimas:
Rudeninę sriubą su miško grybais ir vištiena rekomenduojama patiekti karštą, kartu su šviežia duona. Ši sriuba puikiai tiks vėsiems rudens vakarams, kai norisi šilumos ir jaukumo. Skanaus! 😋