zuvies file tesloje

Greita žuvis tešloje – skanu ir karšta, ir šalta

Kartą kepiau ją per šventes. Skanus ir karštas, ir šaltas.

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 600 g žuvies filė (balta žuvis)
  • šiek tiek citrinos sulčių
  • šiek tiek krapų (susmulkintų)
  • šiek tiek pipirų
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)

TEŠLA:

  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • 3 šaukštai miltų (su kaupu)
  • 2 šaukštai majonezo
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žuvies filė nuplaukite, gerai nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite trupučiu druskos.
  2. Kiaušinius išplakame su prieskoniais, supilame majonezą, suberiame miltus, smulkintus krapus ir gerai išmaišome.
  3. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite į tešlą ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

Parašykite komentarą