grybu misraine su morkom ir svogunais

KEPTUVĖJE KEPTI GRYBAI SU SVOGŪNAIS IR MORKOMIS

Sotus ir skanus maistas, kurį labai lengva paruošti! Keptuvėje kepti grybai su svogūnais ir morkomis – puiki vakarienė. Juos galima patiekti prie bulvių košės arba virtų grikių. Kadangi grybai kepami augaliniame aliejuje, juos galima siūlyti gavėnios dienomis.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Šampinjonai – 400 g
  • Svogūnas (apie 100 g) – 1 vnt.
  • Morkos (apie 100 g) – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 5 valgomieji šaukštai.
  • Druska – pagal skonį
  • Žalumynai (patiekiami pagal pageidavimą) – pagal skonį
  • Česnakas (nebūtina) – skonis
  • Maltų juodųjų pipirų (nebūtina) – skonis

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip kepti grybus su morkomis ir svogūnais? Pirmiausia paruoškite visus produktus. Grybus geriausia naudoti šviežius, jaunus.
  2. Grybus nuplaukite švariame šaltame vandenyje, nusausinkite servetėlėmis arba padėkite ant stalo ir palikite kuriam laikui, kad išgaruotų drėgmės perteklius. Kaip geriausia pjaustyti grybus? Jei neturite didelių grybų, supjaustykite juos plonomis plokštelėmis. Grybus galite supjaustyti kubeliais arba šiaudeliais, kaip jums patinka.
  3. Svogūnus ir morkas nulupkite, nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu.
  4. Morkas supjaustykite juostelėmis, o svogūną – mažais kubeliais. Morkas, jei norite, galite sutarkuoti stambia tarka.
  5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Šiam receptui geriau naudoti keptuvę storu dugnu ir kraštais. Siųskite grybus kepti. Ant didelės ugnies maišydami pirmiausia išgarinkite visą skystį, kuris atsiras iš grybų. Tada sumažinkite viryklės liepsną iki vidutinės ir retkarčiais pamaišydami kepkite dvi-tris minutes.
  6. Prie grybų suberkite svogūnus ir morkas, pagal skonį pasūdykite. Ugnį padidinkite iki šiek tiek didesnės nei vidutinė ir kepkite, kol visi komponentai visiškai iškeps.
  7. Morkos turi tapti minkštos, o svogūnai ir grybai įgauti auksinę apetitą keliančią spalvą. Išbandykite druską, jei jos nepakanka (gali pasirodyti, kad morkos ir kepti svogūnai šiek tiek saldėja), įberkite druskos pagal skonį.
  8. Paruoštus grybus su svogūnais ir morkomis pabarstykite maltais pipirais ir šviežiomis žolelėmis. Atėjo laikas išbandyti!

 

Kepti pievagrybiai labai skanūs ir karšti, ir šalti. Šiam patiekalui galite pasiūlyti šviežios grietinės, ji puikiai dera su grybais.

Iš žalumynų gerai tinka krapai, petražolės arba jauni žalieji svogūnai.

Prie grybų pagal skonį galima pridėti česnako, pertrinto per presą arba smulkiai supjaustyto rankomis.

Pievagrybius patiekite kaip savarankišką patiekalą su traškios duonos riekele arba pridėkite jų, pavyzdžiui, prie bulvių.

Mėgaukitės patiekalu!

Parašykite komentarą