pleksnes receptas

TIK CITRINĄ, DRUSKĄ IR ALIEJŲ: PAPRASTAS KEPTOS PLEKŠNĖS RECEPTAS

Esu įsitikinęs, kad daugelis iš jūsų gerai žino, kaip kepti žuvį orkaitėje . Tačiau ar kada nors kepėte plekšnę orkaitėje? Plekšnė yra minkšta balta jūros žuvis, kuri yra nepaprastai skani, kai yra kepta ir iškepta. Dabar žuvies parduotuvėse ir prekybos centruose galite nusipirkti visą žuvį arba tik plekšnės filė. Jei nusipirkote šaldytą žuvį, pirmiausia atšildykite ją šaldytuve ir palikite per naktį. Arba įdėkite į sandarų maišelį ir panardinkite į indą su šaltu vandeniu. Svarbiausia, kad į vidų nepatektų vandens. Patį vandenį reikia periodiškai keisti.

Noriu pateikti labai paprastą pagrindinį keptų plekšnių receptą. Svarbiausia – išimti visą vidų ir būtinai pašalinti žiaunas, kad jos nesugadintų viso patiekalo skonio. O tada – viskas kuo paprasčiausia, tik rupi druska, citrinos sultys ir šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Sąmoningai nenaudojau daug prieskonių, kad liktų ryškesnis švelnus plekšnės skonis ir jo niekuo neužgožčiau. Jei norisi daugiau, patariu kepant žuvį paruošti kokį nors padažą. Galite pasigaminti tartarą, česnakinį aioli ar net pesto, mano nuomone, visi jie puikiai tinka prie plekšnių. Šviežių daržovių salotos, žolelėse keptos bulvės arba garuose virtos daržovės gali būti puikūs garnyrai.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 1 plekšnė
  • ½ citrinos (sultys)
  • 1 st. l. saulėgrąžų aliejaus
  • rupios druskos pagal skonį

RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite visus ingredientus plekšnei su citrinos sultimis kepti orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Nuplaukite plekšnę, išvalykite žuvies vidų ir atsargiai pašalinkite žiaunas.
  3. Sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu. Užpilkite ½ citrinos sulčių ir pagal skonį pagardinkite rupia druska.
  4. Žuvį užpilkite 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Gaminti paprasta!

Parašykite komentarą