
Žuvies brizolas su citrina ir žolelėmis 🍋🌿
Ingredientai:
- 4 žuvies filė (pvz., lašišos ar menkės)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 citrina
- 2 skiltelės česnako
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežių žolelių (pvz., petražolių, krapų) 🥗
- Šviežios daržovės (paprika, brokoliai) garnyrui 🥦
Paruošimo eiga:
1. Žuvies paruošimas:
Pradėkite nuo žuvies filė paruošimo. Pirmiausia, jei žuvis buvo užšaldyta, leiskite jai atšalti šaldytuve arba kambario temperatūroje. Po to, nuplaukite filė po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Marinatas:
Mažame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkiai pjaustytą česnaką, druską, pipirus ir šviežiai spaustą citrinos sultis. Šį mišinį užpilkite ant žuvies filė, kad ji gerai pasimarinuotų. Palikite marinuotis mažiausiai 30 minučių.
3. Daržovių paruošimas:
Kol žuvis marinuojasi, paruoškite daržoves. Padalinkite papriką į puseles, o brokolį padalykite į žiedynus. Vandenyje virkite ar garinkite daržoves apie 5-7 minutes, kol jos suminkštės, bet išliks traškios.
4. Žuvies kepimas:
Kaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įkaitinus keptuvę, sudėkite marinuotą žuvį. Kepkite apie 4-5 minutes iš vienos pusės, kol paviršius taps auksinės spalvos. Tada atsargiai pasukite žuvį ir kepkite dar 4-5 minutes iš kitos pusės. Atkreipkite dėmesį, kad žuvis neturėtų būti pervirtos – ji turi išlikti sultinga!
5. Patiekimas:
Paruoštą žuvies brizolą patiekite ant lėkštės kartu su garintomis daržovėmis. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir citrinos griežinėliais. 🍽️
Skanių pietų! 🌟