Žemės riešutų pienas

Augalinis pienas yra puiki alternatyva vegetarams arba tiems, kurie tiesiog nemėgsta gyvulinio pieno. Jį lengva paruošti – jums reikės minimalaus dalyvavimo, o ingredientai yra tik du paprasti ir lengvai prieinami.

Produktai Žemės riešutų pienas

Žali žemės riešutai – 90 gr
Geriamasis vanduo – 500 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Žemės riešutų pienas
Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – 1 žingsnis.
Paruoškite žemės riešutus ir vandenį. Žemės riešutus naudokite žalius, galite turėti nuluptus arba nuluptus. Žemės riešutus nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – 2 žingsnis.
Sudėkite žemės riešutus į stiklainį su dangteliu, užpilkite 100 ml vandens ir 7-8 valandas mirkykite kambario temperatūroje.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – 3 žingsnis
Riešutai sugers dalį vandens, taps balti ir sunkesni. Nusausinkite vandenį ir dar kartą nuplaukite riešutus po tekančiu vandeniu.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – 4 žingsnis.
Sudėkite žemės riešutus į maišytuvo dubenį.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – žingsnis Nr. 5
Žemės riešutus užpilkite 400 ml geriamojo vandens. Naudoju paprastą filtruotą vandenį.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – žingsnis Nr. 6.
Smulkinkite masę dideliu greičiu mikseriu apie 1,5-2 minutes, kol masė taps vientisa.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – žingsnis Nr. 7
Ant plataus dubens uždėkite durklą arba smulkų sietelį ir uždenkite dvigubu marlės sluoksniu. Supilkite maišytuvo turinį į dubenį su marle.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – 8 žingsnis
Surinkite marlę už galų ir išspauskite riešutų pyragą, išspausdami likusį pieną.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – žingsnis Nr. 9
Sukūrėte 450 ml žemės riešutų pieno. Aliejinį pyragą galima naudoti pyragams arba duonai kepti – tiesiog į tešlą įberkite smulkintų žemės riešutų.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – 10 žingsnis
Supilkite pieną į stiklainį su dangteliu ir prieš naudojimą atšaldykite.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – žingsnis Nr. 11
Paruoštas gavėnios riešutų pienas. Jį galima gerti, naudoti kaip kepinių, kremų, desertų pagrindą, virti su juo košes ir dėti į kavą.

Recepto nuotrauka: Žemės riešutų pienas – 12 žingsnis
Žemės riešutų pienas atrodo taip pat, kaip ir įprastas karvės pienas! Pabandykite tai padaryti!

Parašykite komentarą