Originalus augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų gaminamas gana greitai ir neįtikėtinai lengvai. Jis gali būti naudojamas kaip gėrimas ir kaip įvairių patiekalų ingredientas.
Ingredientai Augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų (4 porcijoms)
Saulėgrąžų sėklos (išvalytos) – 100 g
Vanduo – 500-600 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasPienas iš saulėgrąžų sėklų
Recepto nuotrauka: Augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Jei norite, tokį vegetarišką pieną iš saulėgrąžų sėklų galite pasaldinti medumi, cukrumi ar kitu jums patinkančiu saldikliu.
Recepto nuotrauka: Augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų – 2 žingsnis
Saulėgrąžų sėklas suberkite į dubenį, užpilkite tyru vandeniu ir palikite 2-3 valandas (arba per naktį) kambario temperatūroje.
Recepto nuotrauka: Augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų – 3 etapas
Išbrinkusias sėklas nuplaukite ant sietelio ir perliekite švariu vandeniu.
Recepto paruošimo nuotrauka: Augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų – 4 žingsnis
Išbrinkusias saulėgrąžų sėklas sudėkite į maišytuvo dubenį ir pradėkite maišyti dideliu greičiu. Palaipsniui (mažomis porcijomis) įpilkite švaraus vandens, kad sėklos būtų kuo smulkiau sumaltos. Galiausiai įpyliau 500 ml vandens, kad pienas būtų labiau koncentruotas. Jei nuspręsite tokį pieną pasaldinti, galite tai padaryti tiesiog dabartiniame etape.
Recepto nuotrauka: Augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų – 5 etapas
Pieną perkoškite į dubenį, naudodami keliais sluoksniais sulankstytą marlę arba švarų virtuvinį rankšluostį.
Sėklų pyrago likučius, esančius marlėje, galima dėti į kepinius arba naudoti salotų padaže.
Recepto nuotrauka: Augalinis pienas iš saulėgrąžų sėklų – 6 etapas
Saulėgrąžų sėklų pienas paruoštas. Saulėgrąžų pieną šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.
Recepto nuotrauka: Saulėgrąžų sėklų augalinis pienas – žingsnis Nr. 7.
Gero apetito!