Šis kvapnus ir tonizuojantis kisielius gaminamas iš obuolių, medaus ir cinamono. Obuolių kisielius yra malonaus saldaus skonio su rūgštelės prieskoniu ir vaisių aromatu. Šis rūgpienis labai gerai ir greitai fermentuojasi. Šiltu oru šiuo gaiviu, skaniu ir sveiku gėrimu galima mėgautis ne ilgiau kaip vieną dieną.
Produktai Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos)
obuoliai – 1 kg
cukraus – 100 g
medus – 200 g
Sausos mielės – 10 g
Cinamono milteliai – 1 šaukštelis.
Vanduo – 4 l
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasApple gvašas su cinamonu ir medumi (be duonos)
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus produktus.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 2 žingsnis
Iš obuolių pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. (Iš 1 kg obuolių gavau 800 g skiltelių.)
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 3 žingsnis
Supjaustytus obuolius sudėkite į puodą ir užpilkite 4 litrais vandens.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 4 žingsnis
Pastatykite virdulį ant ugnies. Užvirinkite vandenį ir nukelkite puodą nuo ugnies.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 5 žingsnis
Palikite obuolius uždengtus bent 3-4 valandas. Galite juos palikti per naktį.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 6 žingsnis
Po kurio laiko sultinį perkoškite per marlę arba sietelį, grąžinkite į puodą ir pastatykite ant ugnies. Sultinį pašildykite iki maždaug 30-35 laipsnių temperatūros. Supilkite cukrų.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 7 žingsnis
Taip pat įdėkite medaus.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – žingsnis Nr. 8
Supilkite mieles ir cinamoną.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 9 žingsnis
Maišykite, kol visi ingredientai ištirps. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad fermentuotųsi.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 10 žingsnis
Fermentacijos trukmė priklauso nuo patalpos temperatūros. Mano gira buvo paruošta po 6 valandų. Tačiau kai jis atvėsęs, tai gali užtrukti apie 2 dienas. Svarbu neperrūgštinti rūgpienio, nes tai turės įtakos jo skoniui ir aromatui. Kai obuolių kisielius su cinamonu ir medumi taps gazuotas, paviršiuje pradės kilti putos.
Recepto nuotrauka: Obuolių cinamono ir medaus gira (be duonos) – 11 žingsnis
Kvasą perkošiame (geriausia du kartus), supilstome į butelius, sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Taip pat galite supilti girą į stiklinį indą, uždengti jį kaproniniu dangteliu ir padėti į šaldytuvą.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – 12 žingsnis
Gerai atvėsusi gira bus dar skanesnė 1-2 dienas laikoma šaldytuve.
Recepto nuotrauka: Obuolių kisielius su cinamonu ir medumi (be duonos) – žingsnis Nr. 13
Gero apetito!