Zefyrai


Zefyrai

Zefyrai yra saldus ir lengvas desertas, mėgstamas daugelyje pasaulio šalių. Šiame recepte pateikiami išsamūs žingsniai, kaip pasigaminti skanius zefyrus namuose. 🍬

Produkto sąrašas:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 2 šaukštai želatinos (neutrali) 🥄
  • 1/2 stiklinės šalto vandens (želatinai)
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis citrinos rūgšties (pagal skonį)
  • Cukraus pudros (apvalkymui)

Paruošimo etapas:

1. Želatinos paruošimas:

  1. Į dubenį įdėkite 2 šaukštus želatinos ir užpilkite 1/2 stiklinės šalto vandens.
  2. Palikite želatiną brinkti apie 5-10 minučių. 🕒

2. Cukraus sirupo gamyba:

  1. Į katilą įpilkite 1 stiklinę cukraus ir 1/2 stiklinės vandens.
  2. Virinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
  3. Kai cukrus ištirps, galite nuimti maišymą ir palikti virti, kol sirupo temperatūra pasieks 115 °C. 📏

3. Želatinos ir cukraus sirupo sujungimas:

  1. Kai sirupas pasiekia reikiamą temperatūrą, pašalinkite jį nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  2. Į sirupą įmaišykite brinkusią želatiną, druską, vanilės ekstraktą ir citrinos rūgštį. 👩‍🍳
  3. Naudokite elektrinį plaktuvą, kad šias sudedamąsias dalis suplakite iki vientisos masės. Plakti reikės apie 10–15 minučių, kol masė taps itin puri ir balta.

4. Formavimas:

  1. Paruoškite kepimo popierių arba silikoninę formą, kurioje zefyrai bus atvėsinti.
  2. Su šaukštu arba konditeriniu švirkštu, supilkite zefyrų masę į pasirinktą formą. 📏
  3. Palikite atvėsti kambario temperatūroje apie 4-6 valandas arba per naktį. 🌙

5. Supjaustymas ir apvalkymas:

  1. Kai zefyrai visiškai atvės, juos galite supjaustyti norimo dydžio kubeliais.
  2. Apvoliokite supjaustytus zefyrus cukraus pudroje, kad nesuliestų. 👏

6. Patiekimas:

  1. Zefyrai yra paruošti! Galite juos patiekti kaip saldumyną, užkandį ar net dovaną. 🎁
  2. Laikykite zefyrus hermetiškai uždarytame inde, kad jie išliktų švieži.

Skanaus! 🍭

Parašykite komentarą