Kalėdinis rąstas su maskarpone ir vyšniomis
Kalėdinis rąstas – tai ne tik skanus, bet ir labai dekoratyvus desertas, kuris puikiai tinka šventinei stalui. Šiandien pasidalinsime receptu, kaip paruošti rąstą su maskarpone kremu ir vyšniomis. 👌🍒
Ingredientai:
Šokoladine bazei:
- 4 dideli kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 70 g miltų
- 30 g kakavos miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 50 g ištirpinto sviesto
Maskarpone kremui:
- 250 g maskarpone sūrio
- 100 ml grietinėlės
- 50 g cukraus pudros
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Vyšnių įdarui:
- 200 g vyšnių (šaldytų arba šviežių)
- 50 g cukraus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Paruošimo eiga:
1. Šokoladinės bazės paruošimas:
Pradėkime nuo šokoladinės bazės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Atskirame dubenyje, plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. ☁️
Į šią masę persijokite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Pamažu įmaišykite ištirpintą sviestą, kol viskas susijungs į vienspalvę masę.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą (apie 30×40 cm) ir kepkite apie 10–12 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir nuimkite nuo popieriaus.
2. Vyšnių įdaro paruošimas:
Pasiruoškite vyšnių įdarą. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas pirmiausia atšildykite. Įdėkite vyšnias į puodą, pridėkite cukrų ir citrinos sultis. Virkite ant vidutinės ugnies iki vyšnios suminkštėja ir sultys pradeda tirštėti (apie 5-7 minutes). Atvėsinkite.
3. Maskarpone kremo paruošimas:
Kol biskvitas ir vyšnios vėsta, paruoškite maskarpone kremą. Dubenyje, plakite grietinėlę iki standžių putų. Kitame dubenyje, sumaišykite maskarpone, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą, kol gausite homogenišką masę. Tada atsargiai įmaišykite plakta grietinėlę, kad nesugadintumėte purumo. 🥄
4. Surinkimas:
Ant visiškai atvėsusio biskvito uždėkite maskarpone kremą, palikdami šiek tiek kremo vėlesniam apipavidalinimui. Viršuje tolygiai paskirstykite vyšnią su sultimis. Pradėkite raitoti biskvitą į rąsto formą. Naudokite kepimo popierių, kad palengvintumėte šį procesą.
Rąstą uždenkite likusiu maskarpone kremu. Geriausia palikti jį šaldytuve bent 2 valandas, kad jis sustingtų.
Apipavidalinimas:
Prieš patiekiant, galite papuošti rąstą šokolado drožlėmis, kakavos milteliais arba šviežiais vaisiais. 🎀🍫
Skanaus! 🌟