Zebro pyragas keptuvėje

Beveik visi žino, kad garsusis zebro pyragas gali būti kepamas įvairiais variantais. Šiandien norėčiau jums pristatyti keptuvėje kepamo zebro pyrago receptą. Šis kepimo variantas bus naudingas tiems, kurie neturi orkaitės arba daugiafunkcinės keptuvės. Pyragas gaunasi labai skanus, švelnus, minkštas ir orus. Puikus pyragas šeimos arbatos vakarėliui!

Sudedamosios dalys

Zebro pyragui keptuvėje paruošti reikės:

  • vištos kiaušinis – 3 vnt;
  • cukraus – 180 g;
  • augalinis aliejus – 80 gr;
  • druskos – žiupsnelis;
  • nesaldinto jogurto (aš naudojau naminį jogurtą, galite pakeisti grietine arba pakankamai riebiu kefyru) – 2 šaukštai;
  • papildomų miltų – 170-180 gr;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • geriamoji soda – 0,5 šaukštelio;
  • kakavos miltelių – 2 šaukšteliai.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Kiaušinius plakite mikseriu iki putų, tada palaipsniui suberkite cukrų ir toliau plakite, kol masė taps blyški ir puri (apie 4-5 min.). Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
  3. Įmaišykite sodą į kambario temperatūros jogurtą. Jogurtą galima pakeisti gana riebiu kefyru arba grietine.
  4. Gerai išmaišykite jogurtą ir sodą ir palikite 3-5 minutes, kol soda ištirps ir pasklis būdingi burbuliukai bei šnypštimas.
  5. Į kiaušinių masę supilkite jogurtą ir sodą, įmaišykite vanilinį cukrų. Įmaišykite persijotus miltus.
  6. Užminkykite tešlą, panašią į vidutinio sunkumo grietinę.
  7. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir supilkite į du gilius dubenis. Į vieną tešlos dalį suberkite kakavos miltelius.
  8. Kruopščiai išmaišykite kakavos tešlą (iki vientisos masės). Turėsime 2 rūšių tešlą: šviesią ir tamsią.
  9. 26 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite pergamentu. Į keptuvės vidurį šaukštu dėkite po šaukštą tešlos, ant viršaus vieną šaukštą šviesios tešlos ir vieną šaukštą tamsios tešlos.
  10. Taip išdėliokite tešlą pakaitomis, kol baigsis tešla. Jei norite, dantų krapštuku ant viršaus padarykite raštą.
  11. Keptuvę statykite ant mažiausios ugnies, uždenkite dangčiu. Zebro pyragą kepkite apie 30-40 minučių. Paruoštumą galite patikrinti iešmeliu arba dantų krapštuku (ištrauktas iš pyrago jis turi būti sausas). Pyragas gerai pakyla, todėl geriau imti keptuvę aukštais kraštais.
  12. Paprastas ir labai skanus zebro pyragas, iškeptas keptuvėje, dedamas ant grotelių, nuimamas pergamentas ir paliekamas atvėsti. Tada galite supjaustyti gabaliukais ir patiekti su arbata.
  13. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą