Zebra pyragas su grietine

Jis nepaprastai skanus, originalus, gražus ir subtilus! Būtent toks ir yra zebro pyragas, pagamintas su grietine. Šis pyragas tikrai patiks visiems namiškiams dėl savo nepaprastai gražios išvaizdos ir nuostabaus skonio.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti zebro pyragą su grietine, mums reikės:

  • cukraus granulių – 200 g;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • sviestas – 50 g;
  • kvietiniai miltai – 250-300 gr;
  • sodos – 0,5 šaukštelio;
  • acto, kad užgesintų sodą;
  • kakavos – 3 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 15 gr;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Bet kokio riebumo grietinė – 200 gr.
  • Be to:
  • pergamentinį popierių;
  • sviestu patepkite formas.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos ir purios masės.
  2. Įpilkite grietinės.
  3. Sudėkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei actu išteptą kepimo sodą.
  4. Iš visos miltų masės atskirkite 3 valgomuosius šaukštus ir atidėkite į šalį. Likusius miltus persijokite per sietelį ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių ir sviesto masę. Kruopščiai išmaišykite šaukštu arba silikonine mentele. Miltų kiekis priklauso nuo žmogaus, todėl miltus įmaišykite palaipsniui, stengdamiesi, kad tešla nebūtų per tiršta.
  5. Supilkite tešlą į du dubenis (po lygiai). Į vieną pusę įberkite 3 šaukštus miltų ir atsargiai išmaišykite. Į kitą pusę įberkite 3 valgomuosius šaukštus kakavos.
  6. Kruopščiai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Tešla turi būti grietinės konsistencijos ir lėtai tekėti nuo mentelių.
  7. Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Į torto formos vidurį atsargiai dėkite po du valgomuosius šaukštus tešlos (iš pradžių 2 valgomuosius šaukštus šviesios tešlos, tada 2 valgomuosius šaukštus tamsios tešlos, tada vėl šviesios tešlos ir t. t.), kiekvieną kartą įsitikinkite, kad vidurys yra viduryje.
  8. Kepkite pyragą 40-50 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (patikrinkite dantų krapštuku, jei jis sausas, pyragas paruoštas). Kepiau keptuvėje „Multicooker” 60 minučių „Kepimo” režimu. Paruoštą skanų, švelnų zebro pyragą su grietine atvėsinkite ant grotelių. Jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba aplieti šokolado glajumi, apibarstyti migdolų žiedlapiais ar riešutais.
  9. Gero apetito!

Parašykite komentarą