Greita naminė duona

Jokia parduotuvėje kepta duona niekada nepakeis savo rankomis keptos naminės duonos. Į naminę duoną sudedame savo energiją ir meilę šeimai. Mėgstu kepti duoną, ir nors turiu duonkepę, vis dar kepu duoną rankomis ir kepu ją orkaitėje. Kadangi esu užimtas žmogus, stengiuosi rasti duonos receptų, kuriuos būtų galima pagaminti per palyginti trumpą laiką. Šį kartą siūlau jums greitos naminės duonos receptą, kurį išbandžiau visai neseniai, bet jau spėjau iškepti tris kartus. Duona yra labai minkšta ir puri – rekomenduoju jums!

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti greitą naminę duoną, reikia:

  • šilto vandens – 210 ml;
  • sausų mielių – 1 šaukštelis;
  • kvietiniai miltai – 320 g;
  • saulėgrąžų aliejaus – 30 ml;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – 0,5 šaukštelio.

Maisto gaminimo procesas

  1. Sumaišykite sausus ingredientus: persijokite miltus, suberkite druską, cukrų ir mieles.

 

  1. Supilkite šiltą vandenį (vandens temperatūra neturi viršyti 42 laipsnių) ir saulėgrąžų aliejų.

 

  1. Užminkykite minkštą ir minkštą tešlą. Miltai būna skirtingo tankio, todėl jų galite įberti šiek tiek daugiau. Gavau 20 gramų daugiau nei nurodyta recepte. Dubenį patepkite aliejumi ir įdėkite į jį tešlą 30 minučių, uždengtą dangčiu arba maistine plėvele.
  2. Per tą laiką tešla padvigubės.

 

  1. Tešlą iškočiokite atgal ir suformuokite kepaliuką ar duonelę. Viršuje galite padaryti pjūvius.

 

  1. Palikite duoną pastovėti dar 15-20 minučių. Tada apšlakstykite pienu arba vandeniu.

 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite duoną 20-25 minutes, kol viršus taps auksinis. Atvėsinkite duoną ant grotelių.

 

  1. Naminė duona iškepa gana greitai ir būna labai minkšta, o jos trupinių struktūra – puiki.
  2. Gero apetito!

Parašykite komentarą