Žiedinių kopūstų salotos su pomidorais
Labai sočios ir labai skanios žiedinių kopūstų salotos su pomidorais. Be acto, bet su dideliu kiekiu augalinio aliejaus.
Ingredientai
- Žiediniai kopūstai – 1 vnt.
- Pomidorai – 3 vnt.
- Bulgarijos raudonoji paprika – 30 g
- Augalinis aliejus – 60 ml
- Česnakas – 1 skiltelė
- Druska, petražolės – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio receptas su nuotrauka
Tai mano firminės žiedinių kopūstų salotos su pomidorais. Jei ieškote dietinio recepto svoriui mesti, ieškokite jo kitur: iš to numesti svorio sudėtinga, joje yra labai daug augalinio aliejaus. Gerai tinka saulėgrąžų nerafinuotas arba alyvuogių. Patiekalas nėra riebus, tačiau patį salotų įspūdį labai pagerina didelis aliejaus kiekis. Mano vyras labai nepasitikėjo žiedinių kopūstų salotomis, laikydamas jas moteriškais dietiniais patiekalais. Tai buvo pirmieji, kuriems vyras pripažino vienareikšmišką teisę egzistuoti, ir jokių moteriškumo bei dietos požymių nebuvimą.
Svarbus šių salotų bruožas yra tas, kad joms paruošti reikia labai daug laiko. Mažiausiai tris valandas. Galite pradėti jas daryti ryte, prieš darbą, ir valgyti vakarienei. Lapiniams kopūstams reikia laiko labai gerai marinuotis aromatizuotame aliejuje, todėl mano žiedinių kopūstų ir pomidorų salotos tokios nuostabiai skanios ir nepanašios į greičiau paruošiamas, mažai kaloringas analogiškas salotas.
- Žiedinį kopūstą padalijame į didelius žiedynus ir verdame šiek tiek pasūdytame vandenyje, kol pasieksime jums norimą paruošimo laipsnį. Man jis ateina per 12 minučių nuo virimo momento, tokiose salotose mėgstu minkštus žiedinius kopūstus.
- Kol kopūstai verda, labai smulkiai supjaustykite raudonąją papriką.
- Susmulkiname česnaką. Nelabai smulkiai.
- Užviriname 50 ml augalinio aliejaus su paprikomis, sumažiname ugnį iki minimumo, įmetame česnaką ir tiesiog po 10 sekundžių, kai jo kvapas pasikeičia iš žalio česnako kvapo į kepto, išjungiame ugnį. Jei viryklė elektrinė, tada taip pat nuimame keptuvę nuo viryklės. Nei pipirai, nei česnakai niekada neturėtų būti perkepti.
- Iš paruoštų kopūstų visiškai išpilame vandenį, bet kopūstus paliekame savo keptuvėje. Supilame aliejų su pipirais ir česnakais, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis bent 2,5 val. kambario temperatūroje. Pakeliui galite porą kartų pamaišyti.
- prieš pat patį, patį patiekimą į kopūstus įberkite stambiai pjaustytų pomidorų, petražolių, druskos ir dar vieną šaukštą augalinio aliejaus. Keista, bet be jo salotos neatrodys riebios!
- Tikiuosi, kad šios žiedinių kopūstų ir pomidorų salotos jums patiks taip pat, kaip ir mums!