Vistienos Troskinys Su Grietinele

Upėtakiai grietinėje orkaitėje

Žuvies mėgėjams siūlome puikų upėtakio su grietine kepimo orkaitėje receptą. Žuvis būna minkšta, sultinga, kvapni ir labai skani. Patiekite ją su bulvių koše arba virtais ryžiais.

Paruošimo aprašymas:

Įdomus receptas: Upėtakius su grietine kepti orkaitėje nesunku net ir nepatyrusiam virėjui. Patiekalas yra paprastas ir greitas. Kalbant apie upėtakius, ši žuvis yra ne tik raudona, gyvenanti šiaurinėse jūrose, bet ir rausva ir net balta mėsa. Tokios žuvys auginamos dirbtiniuose telkiniuose. Upėtakis yra riebus, su minimaliu kaulų kiekiu ir labai švelnus.

Sudėtis / sudedamosios dalys:

  • Upėtakis — 500 gramų
  • grietinė — 100 gramų
  • Krakmolas — 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sūris — 50 gramų (kietas)
  • Druska — pagal skonį
  • Žuvies prieskoniai — pagal skonį
  • Svogūnų svogūnų svogūnėliai — 1 Thing
  • Saulėgrąžų aliejus — 2 valgomieji šaukštai

Kaip paruošti „Upėtakis grietinėje orkaitėje”

  1. Paruoškite ingredientus upėtakiui su grietine orkaitėje kepti.
  2. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į kepimo indą, pateptą saulėgrąžų aliejumi.
  3. Upėtakius supjaustykite kepsniais ir sudėkite ant svogūnų.
  4. Žuvį pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite prieskoniais. Formą su žuvimi dėkite į iki 180-185 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 25-30 minučių.
  5. Į dubenį sudėkite grietinę, įberkite krakmolo.
  6. Įpilkite 2-3 šaukštus vandens ir įmaišykite grietinės įdarą.
  7. Žuvį užpilkite grietinės įdaru ir kepkite dar 5-7 minutes.
  8. Tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 1-2 minutes, kad sūris išsilydytų.
  9. Upėtakiai grietinėje orkaitėje paruošti.
  10. Grietinėje keptą upėtakį patiekite šiltą su bet kokiu garnyru.

Parašykite komentarą