marinatas pomidorams

5 skanių marinuotų pomidorų receptai

Žalumynai, svogūnai, morkos, paprikos ir net vynuogės suteikia pomidorams gardų skonį ir aromatą.

4 naudingi patarimai

  1. Kiekviename recepte nurodyti ingredientai skirti 3 litrų stiklainiui. Pomidorų skaičius gali skirtis priklausomai nuo jų dydžio. Svarbiausia – daržoves sandariai suspausti ir užpilti skysčiu iki stiklainio krašto.
  2. Prieš gaminant visas daržoves ir prieskonines žoleles reikia gerai nuplauti, o stiklainius ir dangtelius sterilizuoti.
  3. Kad konservavimo metu pomidorai neplyštų, prieš tai dantų krapštuku daržovių viršūnėlėse padarykite keletą dūrių.
  4. Po konservavimo stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite kuo nors šiltu ir kietu ir atvėsinkite.

1. Marinuoti pomidorai su žolelėmis

Klasikinis pikantiškų ir kvapnių pomidorų receptas.

Ingredientai

  • 6 šakelės petražolių;
  • 8 krapų šakelių;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 3 džiovinti lauro lapai;
  • 3 džiovintų gvazdikėlių pumpurai;
  • 9 kvapiųjų pipirų žirneliai;
  • 1½-2 kg pomidorų;
  • maždaug 1¹⁄₂ litro vandens;
  • 2½ valgomojo šaukšto druskos;
  • 100 g cukraus;
  • 1½ valgomojo šaukšto 9 % acto.

Paruošimas

Į stiklainio dugną sudėkite pusę petražolių, krapų ir česnako skiltelių. Sudėkite lauro šaknis, gvazdikėlius ir pipirus.

Sudėkite pomidorus ir ant viršaus užberkite likusias petražoles, krapus ir česnakus. Užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 minučių.

Išpilkite skystį iš stiklainio į puodą. Suberkite druską, cukrų ir actą ir išmaišykite. Užvirinkite ir pavirkite dar minutę. Užpildykite stiklainius marinatu ir uždarykite.

2. Saldžiai marinuoti pomidorai

Šių pomidorų marinatas kvepia žolelėmis ir prieskoniais. Tačiau į stiklainius žolelių nededama. Pomidorai bus saldūs ir labai skanūs.

Ingredientai

  • 1½-2 kg pomidorų;
  • maždaug 1¹⁄₂ litro vandens;
  • 1½ valgomojo šaukšto druskos;
  • 200 g cukraus;
  • 3 džiovintų lauro lapų;
  • 1 krieno lapelis;
  • 1 krapų skėtis;
  • 15 juodųjų pipirų grūdelių;
  • 100 ml 9 % acto.

Paruoškite

Pomidorus sudėkite į stiklainį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite ir palikite 15-20 minučių.

Nusausinkite į puodą ir užvirinkite. Suberkite druską, cukrų, lauro šaknis, krienų lapus, krapus ir pipirus. Išmaišykite ir virkite apie 7 minutes.

Iš sūrymo išimkite visas žoleles, supilkite į puodą actą ir išmaišykite. Užpilkite pomidorus karštu marinatu ir uždarykite stiklainį.

3. Marinuoti pomidorai su svogūnais

Taip marinuoti pomidorai bus saldūs ir labai kvapnūs, o svogūnai – traškūs ir skanūs.

Ingredientai

  • 3-4 svogūnai;
  • 10 pumpurų džiovintų gvazdikėlių;
  • 1½-2 kg pomidorų;
  • apie 1¹⁄₂ litro vandens;
  • 2 valgomieji šaukštai druskos;
  • 5 šaukštai cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas 70 % acto esencijos.

Paruošimas

Supjaustykite svogūną ne per plonais žiedais. Į stiklainį sudėkite gvazdikėlius ir dalį svogūnų. Tada pakaitomis sudėkite pomidorus ir svogūnų žiedus.

Užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 20 minučių. Nusunkite užpiltą vandenį į puodą, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite ir užvirinkite.

Į stiklainį supilkite actą. Užpilkite pomidorus verdančiu skysčiu ir stiklainį uždarykite.

4. Marinuoti pomidorai su paprikomis ir morkomis

Pomidorai yra nepaprastai skanūs ir aromatingi. Paslaptis slypi marinate. Paruoškite jį su smulkintomis daržovėmis ir žolelėmis.

Ingredientai

  • 2 krienų lapai;
  • 1½-2 kg pomidorų;
  • maždaug 3 litrai vandens;
  • 1 morka;
  • 1 pipiras;
  • ½ aštriosios paprikos;
  • 6-8 skiltelių česnako;
  • kelios šakelės krapų;
  • kelios šakelės petražolių;
  • 2½ valgomojo šaukšto druskos;
  • 3½ valgomojo šaukšto cukraus;
  • 10-15 grūdelių pipirų mišinio;
  • 100 ml 6 % acto.

Paruošimas

Į stiklainį sudėkite krienų lapus ir visus pomidorus. Užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite 25 minutes.

Morkas, nuluptas paprikas, česnaką, krapus ir petražoles sumalkite per mėsmalę. Į puodą supilkite 1 l švaraus vandens, sudėkite maltas daržoves, druską ir cukrų ir išmaišykite. Užvirinkite ir virkite dar 5 minutes.

Nusunkite vandenį nuo pomidorų. Į stiklainį supilkite pipirus, actą ir verdančias daržoves. Jei reikia, pripilkite verdančio vandens iki kraštų. Uždarykite stiklainį.

5. Marinuoti pomidorai su vynuogėmis

Vynuogės suteikia daržovėms neįprastą skonį, o pačios uogos – pomidorų skonį.

Ingredientai

  • 6-8 skiltelių česnako;
  • 1 pipiras;
  • 3 krapų skėčiai;
  • 1¹⁄₂ 2 kg pomidorų;
  • 450 g baltųjų vynuogių;
  • maždaug 1¹₂ litro vandens;
  • 3 valgomieji šaukštai druskos;
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus;
  • 2½ valgomojo šaukšto obuolių sidro acto;
  • 2-3 valgomieji šaukštai sojų padažo – nebūtina.

Paruošimas

Į stiklainio dugną sudėkite stambiai supjaustytą česnaką, nedideles juosteles pipirų ir krapų. Sudėkite pomidorus pakaitomis su vynuogėmis.

Užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15-20 minučių. Nupilkite užpiltą vandenį į puodą, suberkite druską ir cukrų ir užvirinkite.

Į stiklainį supilkite actą, sojų padažą ir karštą sūrymą ir uždenkite.

Parašykite komentarą