10 skanių salotų su ananasais
Saldžiarūgščiai vaisiai puikiai dera su sūriu, vištiena, kiaušiniais, krabų lazdelėmis, agurkais ir kt.
3 naudingi patarimai
- Salotas galima ruošti ir su konservuotais, ir su šviežiais ananasais. Lifehacker padės išsirinkti skanų vaisių.
- Kaip lengvai ir greitai nulupti šviežią ananasą, skaitykite šiame straipsnyje.
- Majonezą galima pasigaminti namuose , pakeisti grietine ar kitais padažais.
1. Sluoksniuotos salotos su ananasais, vištiena ir sūriu
Ingredientai
- 350 g virtos vištienos filė;
- 250 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- 200 g sūrio;
- keli šaukštai majonezo;
- druskos neprivaloma.
Gaminimas
Vištieną ir ananasus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Salotas sluoksniuokite tokia tvarka: pusė sūrio, pusė vištienos, ananasas, likusi vištiena ir sūris.
Kiekvieną sluoksnį lengvai patepkite majonezu. Vištieną pasūdykite.
Dėkite salotas į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad sustingtų.
2. Salotos su ananasais, sūriu ir česnaku
Ingredientai
- 400 g konservuotų arba šviežių ananasų + keli žiedai papuošimui;
- 250 g kietojo sūrio;
- 1-2 skiltelės česnako;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- 1-2 šaukštai majonezo;
- kelios alyvuogės – nebūtina;
- bet kokių žalumynų – nebūtina.
Gaminimas
Supjaustykite ananasus mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite vidutine tarka, o česnaką susmulkinkite. Į ingredientus įberkite pipirų ir majonezo ir išmaišykite. Salotas papuoškite ananasų žiedais, alyvuogėmis ir žalumynais, jei norite.
3. Salotos su ananasais, mėsa, marinuotais agurkais ir skrebučiais
Ingredientai
- 400 g virtos kiaulienos arba jautienos;
- 2 marinuoti agurkai;
- 250 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- žaliųjų svogūnų – pagal skonį;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- keli šaukštai majonezo;
- 50 g mėsos skonio skrebučių.
Gaminimas
Supjaustykite agurkų mėsą ir ananasus gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Įberkite druskos, pipirų, majonezo ir išmaišykite. Prieš pat patiekdami salotas pabarstykite džiūvėsėliais.
4. Salotos su ananasais, krevetėmis, Pekino kopūstais ir granatais
Ingredientai
- 300 g nedidelių nuluptų krevečių;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 1 nedidelė Pekino kopūsto galvutė;
- 300 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- 100 g granatų sėklų;
- 3 šaukštai grietinės;
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių;
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių.
Gaminimas
Krevetes išvirkite pasūdytame vandenyje ir atidėkite į šalį. Kopūstą supjaustykite stambiais gabalais, o ananasą – vidutinio dydžio gabalėliais. Į juos sudėkite krevetes ir granatus.
Sumaišykite grietinę, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir garstyčias. Gautu mišiniu užpilkite salotas ir 10-15 minučių palaikykite šaldytuve.
5. Salotos su ananasais, rūkyta vištiena, kukurūzais ir agurkais
Ingredientai
- 200 g rūkytos vištienos filė;
- 200 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- 1-2 agurkai;
- 150 g konservuotų kukurūzų;
- 4-5 šaukštai grietinės;
- ½ arbatinio šaukštelio garstyčių;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Vištieną ir ananasus supjaustykite vienodais kubeliais, o agurką – kubeliais. Į juos suberkite kukurūzus. Sumaišykite grietinę, garstyčias, druską ir pipirus. Gautu mišiniu ir druska pagardinkite salotas.
6. Salotos su ananasais, grybais, vištiena ir marinuotais svogūnais
Ingredientai
- 2 svogūnai;
- ½ valgomojo šaukšto acto 9 proc;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos;
- ½ arbatinio šaukštelio cukraus;
- 300 g virtos vištienos filė;
- 150 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- 150 g marinuotų pievagrybių;
- keli šaukštai majonezo.
Gaminimas
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, užpilkite verdančiu vandeniu ir vandenį nusunkite. Į svogūnus įpilkite acto, druskos ir cukraus ir išmaišykite. Palikite marinuotis, kol paruošite likusius ingredientus.
Vištieną ir ananasus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pievagrybius padalykite pusiau arba ketvirčiais. Sudėkite svogūnus, išspaudę iš jų marinatą, ir majonezą, išmaišykite ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
7. Sluoksniuotos salotos su ananasais, vištiena, sūriu, kiaušiniais ir graikiniais riešutais
Ingredientai
- 2 virti kiaušiniai;
- 150 g virtos vištienos filė;
- 150 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- 50 g kietojo sūrio;
- 80 g graikinių riešutų;
- keli šaukštai majonezo;
- druskos – pagal skonį.
Gaminimas
Kiaušinius, vištieną ir ananasus supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo lentelės. Riešutus išdžiovinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite peiliu.
Salotas išdėliokite tokia tvarka: vištiena, ananasai, kiaušiniai ir sūris. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu. Vištieną pasūdykite.
Pabarstykite salotas riešutais ir 1-2 valandas palaikykite šaldytuve.
8. Salotos su ananasais, kumpiu, korėjietiškomis morkomis, sūriu ir kukurūzais
Ingredientai
- 200 g kumpio;
- 200 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- 200 g kietojo sūrio;
- 200 g konservuotų kukurūzų;
- 200 g korėjietiškų morkų ;
- keli šaukštai majonezo.
Gaminimas
Supjaustykite kumpį ilgomis lazdelėmis, o ananasą – dideliais gabalais. Sūrį sutarkuokite smulkia arba vidutinio smulkumo tarka. Sudėkite kukurūzus, morkas ir majonezą ir gerai išmaišykite.
9. Salotos su ananasais, krabų lazdelėmis, kiaušiniais ir sūriu
Ingredientai
- 350 g krabų lazdelių;
- 250 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- 3 virti kiaušiniai;
- 250 g kietojo sūrio;
- 3-4 skiltelės česnako;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- keli šaukštai majonezo;
- kelios petražolių šakelės – nebūtina;
- sauja alyvuogių – nebūtina.
Gaminimas
Krabų lazdeles ir ananasus supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite smulkintą česnaką, druską, pipirus ir majonezą. Jei pageidaujama, įberkite petražolių ir smulkintų alyvuogių. Salotas sumaišykite ir valandą palaikykite šaldytuve.
10. Salotos su ananasais, salierais, obuoliais, sūriu ir paprikomis
Ingredientai
- Keli salierų stiebai;
- 1-2 žali obuoliai;
- 100-150 g kietojo sūrio;
- 1 raudonoji paprika;
- 250 g konservuotų arba šviežių ananasų;
- kelios šakelės petražolių arba špinatų lapų;
- keli šaukštai majonezo;
- druskos – pagal skonį.
Gaminimas
Salierą, nuluptus obuolius, sūrį, papriką ir ananasus supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Sudėkite stambiai supjaustytus žalumynus, majonezą, druską ir išmaišykite.