Salotos su vištiena, sūriu ir vynuogėmis
Tokios sluoksniuotos salotos papuoš bet kokį stalą, ypač jei tai labai sėkmingas vištienos, sūrio, vynuogių ir graikinių riešutų derinys.
Ingredientai
- Vištiena (filė) – 1 vnt.
- Vynuogių be sėklų – 1 šakelė.
- Vištienos kiaušinis – 1 vnt.
- Kietasis sūris – 100 g
- Graikiniai riešutai – 1 st. l.
- Majonezas – pagal skonį
Kaip paruošti vištienos, sūrio ir vynuogių salotas
- Kietai išvirkite kiaušinį. Susmulkinkite riešutus iki trupinių. Iškepkite vištienos filė orkaitėje: apibarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais, 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus, kepkite ant skardos 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Mūsų majonezas yra naminis.
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Sutarkuokite sūrį.
- Įtarkuokite kiaušinį.
- Vynuoges supjaustykite puselėmis.
- Jei pasirinkote tokią lėkštę kaip mano (dubenį) – siaurą, bet aukštą, sluoksniams naudokite pusę ingrediento porcijos. Sluoksnius galima kartoti. Jei lėkštė plati, kiekvienam sluoksniui naudokite visą ingredientą. Pirmąjį vištienos sluoksnį sudėkite ant serviravimo lėkštės dugno. Patepkite majonezu.
- Išdėliokite sūrį ir vėl patepkite majonezu.
- Kitas sluoksnis – kiaušinis, majonezas.
- Toliau sluoksniai kartojami, kiekvienas jų patepamas majonezu.
- Ant viršaus uždedami riešutai ir vėl „nudažoma” majonezu.
- Vynuogių puseles išdėlioti perpjauta puse žemyn. Bus skaniau, jei salotos valandą pavirs šaldytuve. Mūsų salotos su vištiena, sūriu ir vynuogėmis paruoštos. Gero apetito!