vistienos salotos su vynuogėmis

Salotos su vištiena, sūriu ir vynuogėmis

Tokios sluoksniuotos salotos papuoš bet kokį stalą, ypač jei tai labai sėkmingas vištienos, sūrio, vynuogių ir graikinių riešutų derinys.

Ingredientai

  • Vištiena (filė) – 1 vnt.
  • Vynuogių be sėklų – 1 šakelė.
  • Vištienos kiaušinis – 1 vnt.
  • Kietasis sūris – 100 g
  • Graikiniai riešutai – 1 st. l.
  • Majonezas – pagal skonį

Kaip paruošti vištienos, sūrio ir vynuogių salotas

  1. Kietai išvirkite kiaušinį. Susmulkinkite riešutus iki trupinių. Iškepkite vištienos filė orkaitėje: apibarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais, 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus, kepkite ant skardos 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Mūsų majonezas yra naminis.
  2. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  3. Sutarkuokite sūrį.
  4. Įtarkuokite kiaušinį.
  5. Vynuoges supjaustykite puselėmis.
  6. Jei pasirinkote tokią lėkštę kaip mano (dubenį) – siaurą, bet aukštą, sluoksniams naudokite pusę ingrediento porcijos. Sluoksnius galima kartoti. Jei lėkštė plati, kiekvienam sluoksniui naudokite visą ingredientą. Pirmąjį vištienos sluoksnį sudėkite ant serviravimo lėkštės dugno. Patepkite majonezu.
  7. Išdėliokite sūrį ir vėl patepkite majonezu.
  8. Kitas sluoksnis – kiaušinis, majonezas.
  9. Toliau sluoksniai kartojami, kiekvienas jų patepamas majonezu.
  10. Ant viršaus uždedami riešutai ir vėl „nudažoma” majonezu.
  11. Vynuogių puseles išdėlioti perpjauta puse žemyn. Bus skaniau, jei salotos valandą pavirs šaldytuve. Mūsų salotos su vištiena, sūriu ir vynuogėmis paruoštos. Gero apetito!

Parašykite komentarą