Vištienos kepenėlės su obuoliais grietinėlės padaže
Ingredientai:
- 500 g vištienos kepenėlių 🥚
- 2 vidutiniai obuoliai 🍏
- 1 didelis svogūnas 🧅
- 200 ml grietinėlės 🥛
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🌿
- 1 šaukštas sviesto 🧈
- Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
- Švieži petražolės, smulkintam pabarstymui 🌱
Paruošimo eiga:
- Kepenėlių paruošimas: Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite vištienos kepenėles po tekančiu vandeniu. Jei reikia, pašalinkite plėveles ir riebalus. Nusausinkite kepenėles popieriniu rankšluosčiu.
- Svogūnų kepimas: Nulupkite svogūną ir smulkiai jį supjaustykite. Įkaitinkite didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Įdėkite svogūnus ir kepkite juos 3-4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir švelnūs.
- Kepenėlių kepimas: Į keptuvę su svogūnais įdėkite paruoštas vištienos kepenėles. Pašaudykite jas druska ir pipirais. Kepkite apie 5-7 minutes, kol kepenėlės taps grazios ir šiek tiek apskrudusios. Nepamirškite pamaišyti, kad jos tolygiai apskrustų.
- Obuolių paruošimas: Tuo pačiu metu, nulupkite obuolius, supjaustykite juos ketvirčiais ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius į plonus griežinėlius.
- Obuolių pridėjimas: Kai vištienos kepenėlės bus beveik paruoštos, į keptuvę pridėkite obuolių griežinėlius. Kepkite dar 3-4 minutes, kol obuoliai suminkštės ir prisigers skonio iš kepenėlių.
- Grietinėlės padažo ruošimas: Supilkite grietinėlę į keptuvę ir gerai išmaišykite. Padidinkite šilumą ir leiskite padažui lengvai užvirti. Virkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekimas: Kai viskas paruošta, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Patiekite vištienos kepenėles su obuoliais grietinėlės padaže šiltas, pabarstę šviežiomis petražolėmis. Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše arba šviežiais salotomis. 🍽️