Vištienos kepenėlės su obuoliais grietinėlės padaže


Vištienos kepenėlės su obuoliais grietinėlės padaže

Ingredientai:

  • 500 g vištienos kepenėlių 🥚
  • 2 vidutiniai obuoliai 🍏
  • 1 didelis svogūnas 🧅
  • 200 ml grietinėlės 🥛
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🌿
  • 1 šaukštas sviesto 🧈
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • Švieži petražolės, smulkintam pabarstymui 🌱

Paruošimo eiga:

  1. Kepenėlių paruošimas: Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite vištienos kepenėles po tekančiu vandeniu. Jei reikia, pašalinkite plėveles ir riebalus. Nusausinkite kepenėles popieriniu rankšluosčiu.
  2. Svogūnų kepimas: Nulupkite svogūną ir smulkiai jį supjaustykite. Įkaitinkite didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Įdėkite svogūnus ir kepkite juos 3-4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir švelnūs.
  3. Kepenėlių kepimas: Į keptuvę su svogūnais įdėkite paruoštas vištienos kepenėles. Pašaudykite jas druska ir pipirais. Kepkite apie 5-7 minutes, kol kepenėlės taps grazios ir šiek tiek apskrudusios. Nepamirškite pamaišyti, kad jos tolygiai apskrustų.
  4. Obuolių paruošimas: Tuo pačiu metu, nulupkite obuolius, supjaustykite juos ketvirčiais ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius į plonus griežinėlius.
  5. Obuolių pridėjimas: Kai vištienos kepenėlės bus beveik paruoštos, į keptuvę pridėkite obuolių griežinėlius. Kepkite dar 3-4 minutes, kol obuoliai suminkštės ir prisigers skonio iš kepenėlių.
  6. Grietinėlės padažo ruošimas: Supilkite grietinėlę į keptuvę ir gerai išmaišykite. Padidinkite šilumą ir leiskite padažui lengvai užvirti. Virkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  7. Patiekimas: Kai viskas paruošta, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Patiekite vištienos kepenėles su obuoliais grietinėlės padaže šiltas, pabarstę šviežiomis petražolėmis. Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše arba šviežiais salotomis. 🍽️

Bon appétit! 🍴

Parašykite komentarą