Platzok „Pani Walewska“ su avietėmis ir graikiniais riešutais


Platzok „Pani Walewska“ su avietėmis ir graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • 150 g minkšto sviesto 🧈
  • 150 g cukraus 🍬
  • 1 arbatos šaukštelis vanilės cukraus
  • 3 kiaušiniai 🥚
  • 200 g miltų 🌾
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g graikinių riešutų 🥜 (smulkiai pjaustytų)
  • 200 g aviečių 🍓 (šviežių arba šaldytų)
  • Cukraus pudra (pateikimui) ✨

Pasiruošimas:

1. Sviesto paruošimas:


Pradėkite nuo sviesto minkštinimo. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo ir palikite jį kambario temperatūroje 30-60 minučių. Kai jis taps minkštas, perkelkite jį į didelį dubenį.

2. Tešlos paruošimas:


Kartu su sviestu maišykite cukrų ir vanilės cukrų. Naudokite elektrinį plaktuvą, kad masė būtų puri ir šviesi. Įmuškite po vieną kiaušinį, gerai išsukite po kiekvieno.

3. Sausųjų ingredientų pridėjimas:


Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius. Švelniai maišykite, kad sudarytumėte homogenišką tešlos masę. Galiausiai įmaišykite smulkintus graikinius riešutus ir atidžiai supilkite į paruoštą įdarą.

4. Aviečių pridėjimas:


Į tešlą atsargiai įmaišykite avietes. Jei naudojate šaldytas avietes, jus galite jas anksčiau atšildyti ir nusausinti, kad sumažintumėte drėgmę.

5. Kepimas:


Paruoškite kepimo skardą (apie 24 cm) ir išklokite ją kepimo popieriumi. Įpilkite paruoštą tešlą ir paskirstykite ją tolygiai.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 40-45 minutes. Norėdami patikrinti, ar tortas iškepęs, su adata ar šakute įkiškite į vidurį. Jei adata išeina švari, tai reiškia, kad jau galite išimti iš orkaitės.

6. Pateikimas:


Leiskite tortui atvėsti kepimo skardoje, o vėliau perkelkite į lėkštę. Prieš pateikimą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

🍰🥳

Jūsų Platzok „Pani Walewska“ su avietėmis ir graikiniais riešutais paruoštas. Tai puikus desertas vakarienėms ar tiesiog skanus užkandis prie arbatos!

Parašykite komentarą