vistiena grietineles padaze orkaiteje

VIŠTIENA KREMINIAME PADAŽE ORKAITĖJE

Skanus, iš įprastų produktų, skanus! Vištiena kreminiame padaže orkaitėje – skanus ir sotus patiekalas visai šeimai. Vištiena gaunasi labai minkšta ir sultinga, o grietinėlė virsta kvapniu padažu, kuris papildys bet kokį garnyrą.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Vištiena – 900 g
  • Grietinėlė – 400 ml
  • Kvietiniai miltai – 1 valgomasis l
  • Česnakai – 4 vnt.
  • Augalinis aliejus – 30 gr
  • Krapai – pagal skonį
  • Sausų prieskonių – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip orkaitėje iškepti vištieną kreminiame padaže? Paruoškite maistą. Orkaitėje kepti tinka bet kuri vištienos dalis. Aš kepsiu vištienos šlauneles. Tačiau galite naudoti šlauneles, krūtinėlę ar vištienos filė. Arba supjaustykite gabaliukais visą vištą ir iškepkite ją. Grietinėlė gali būti bet kokio riebumo, mano 22 %.
  2. Vištieną nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada ji bus kepta, o ne troškinta. Įkaitinkite keptuvę iki karščio ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite vištienos šlauneles į įkaitusią keptuvę ir kepkite jas ant didelės ugnies po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
  3. Iškeptas vištienos šlauneles sudėkite į gilų kepimo indą. Formos sutepti riebalais nebūtina, nes ant vištienos yra pakankamai riebalų. Apskritai kepimo keptuvėje procesą galima praleisti, tačiau, mano nuomone, taip paruoštas patiekalas atrodo rausvesnis ir apetitiškesnis.
  4. Paruoškite grietinėlės padažą. Kaip pasigaminti padažą? Krapus (arba kitus) nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite peiliu arba susmulkinkite česnakų spaustuku.
  5. Padažui ruošti įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies, kol įkais, ir minutę joje pakepinkite miltus, kol jie įgaus būdingą riešutų aromatą. Tik nuolat maišykite, kad miltai nesudegtų.
  6. Nuolat maišydami supilkite grietinėlę į keptuvę prie miltų. Padažą gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada sudėkite smulkintą česnaką ir krapus. Pagal skonį į padažą įberkite šiek tiek druskos ir prieskonių. Kaip prieskonius galite naudoti maltus pipirus ir papriką. Išmaišykite ir nuolat maišydami užvirinkite. Padažas truputį sutirštės, kai įkais.
  7. Paruoštas vištienos šlauneles supilkite į formą su paruoštu kreminiu padažu. Pašaukite vištienos patiekalą į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių, vadovaukitės savo orkaite. Paruoštos šlaunelės taps aukso spalvos, rausvos.
  8. Paruoštą patiekalą sudėkite į paruoštas lėkštes ir karštą patiekite į stalą. Šią vištieną galite papildyti bet kokiu garnyru ir šviežiomis daržovėmis. Gero apetito!

Parašykite komentarą