CUKINIJOS SU MALTA MĖSA KEPTUVĖJE
Skubiai, iš paprastų produktų, labai paprasta ir lengva! Cukinijas su malta mėsa keptuvėje galite paruošti per 20 minučių. Tai puikus greitas karštas užkandis, kurį galima paruošti, kai svečiai pasibeldžia į duris. Be to, jas galima patiekti įvairiai: vienas, su garnyrais, daržovėmis, šviežiomis žolelėmis.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Cukinijos – 350 gr
- Maltos mėsos – 250 gr
- Svogūnas – 1 vnt.
- Kvietiniai miltai – 2 valgomieji šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
- Augalinis aliejus (arba šiek tiek daugiau) – 40 ml
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip keptuvėje paruošti cukinijas su malta mėsa? Pirmiausia pasiruoškite visus reikiamus produktus. Galite imti bet kokią maltą mėsą: vištieną, jautieną, kiaulieną arba mišrainę. Geriau imti mėsą ir maltą mėsą virti patiems, tačiau galite naudoti ir jau paruoštą pirktinę. Paimkite nedidelį, vidutinio dydžio svogūną, o česnako kiekį pakoreguokite pagal savo skonį arba visiškai išbraukite jį iš produktų sąrašo.
- Svogūną ir česnaką nulupkite ir nuplaukite šaltame vandenyje. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau, o česnaką – mažais kubeliais arba pertrinkite per česnakų presą.
- Į maltą mėsą sudėkite svogūną ir česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Šiame etape taip pat galima įdėti mėgstamų sausų prieskonių, pavyzdžiui, sauso baziliko, raudonėlio arba kvapnių džiovintų žolelių mišinio. Kruopščiai išminkykite maltą mėsą ir palikite 5-10 min. pastovėti.
- Cukinijas nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Supjaustykite daržovę maždaug 1-1,5 cm pločio apskritimais.
- Išpjaukite kiekvieno cukinijos apskritimo vidurį. Tai galima padaryti naudojant specialią formą, nedidelę stiklinę arba peilį. Aš naudojau stiklinę, todėl skylutės gavosi idealiai lygios ir jas padaryti buvo daug lengviau ir greičiau nei paprastu peiliu. Švelniai pasūdykite skilteles.
- Dar kartą gerai išmaišykite. Kiekvieną cukiniją įdarykite malta mėsa. Neįdarykite per stipriai, kad įdaras nebūtų išgaubtas, antraip kepant jis atsiskirs nuo cukinijos ir patiekalo išvaizda nebus tokia patraukli.
- Kiekvieną įdarytą apskritimą iš visų pusių apvoliokite miltuose.
- Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje sunkiu dugnu. Sudėkite įdarytus apskritimus ir kepkite juos ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes, kol paruduos. Sutelkite dėmesį į lėkštę.
- Apverskite cukinijas ir kepkite, kol suminkštės, dar 3-4 minutes. Paruoštus apskritimus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
- Paruošta, patiekite, kol dar neatvėso.
- Jei turite jaunų cukinijų be sėklų ir su tankiu branduoliu, išpjaustytus apskritimų likučius taip pat galima pabarstyti trupučiu druskos ir apkepti.
Šis patiekalas labai tinka su šviežiomis daržovėmis arba salotomis. Prie įdarytų cukinijų pasiūlykite mėgstamų padažų ir jaunų žalumynų.
Mėgaukitės patiekalu!