grikiu kose su pienu

Grikių košė su pienu

Skanūs ir sveiki pusryčiai visai šeimai! Grikių košę verdame piene. Košė gaunasi išvirta ir gana saldi, todėl cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Pieno košę geriausia patiekti pusryčiams – ji pasotins organizmą.

Produktai

  • Grikiai – 150 g
  • Pienas (2,5 % riebumo) – 250 ml (arba pagal skonį)
  • Vandens – 150 ml
  • Cukrus – 30 g
  • Druska – pagal skonį

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Paruoškite visus ingredientus.
  2. Pienas tinka bet kokio riebumo.
  3. Išrūšiuokite grikius, pašalindami pažeistus grūdus.
  4. Supilkite grūdus į gilų dubenį. Keletą kartų perplaukite, kol vanduo bėgs skaidrus.
  5. Supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Sudėkite grikių kruopas, vėl užvirinkite. Užkurkite mažiausią ugnį ir virkite grikių košę po dangčiu 10-15 minučių.
  6. Per tą laiką sugers visą skystį, o grikiai taps minkštesni.
  7. Supilkite šiltą pieną.
  8. Suberkite cukrų ir druską, išmaišykite ir užvirinkite. Virkite uždengę ant mažos ugnies apie 10 minučių.
  9. Po 10 minučių išmaišykite. Išjunkite ugnį.
  10. Uždenkite puodą su karše dangčiu (galite apvynioti šiltu rankšluosčiu) ir palikite 10-15 minučių kambario temperatūroje.
  11. Paruošta grikių košė su pienu. Pienas įsigėrė į virtus grikius ir suteikė jiems švelnų skonį.
  12. Jei mėgstate retesnę košę, paskutiniame etape įpilkite daugiau pieno.
  13. Gero apetito!

Parašykite komentarą