Vištiena Biriani receptas
Vištiena Biriani yra aromatingas ir skanus indų patiekalas, kuris sujungia vištieną su prieskoniais, ryžiais ir daržovėmis. Šis patiekalas puikiai tinka specialioms progoms arba šeimos susibūrimams. Pažvelkime, kaip jį paruošti žingsnis po žingsnio! 🍗🍚
Ingredientai:
- Vištiena: 1 kg (vištienos ketvirčiai arba filė)
- Ryžiai: 2 puodeliai basmati ryžių
- Svogūnai: 2 dideli (smulkiai pjaustyti)
- Pomidorai: 2 vidutiniai (smulkiai pjaustyti)
- Jogurtas: 1 puodelis
- Alyvuogių aliejus arba ghee: 4 šaukštai
- Prieskoniai:
- 1 šaukštas kmynų
- 2 lauro lapai
- 4-5 kardamonų ankštys
- 4-5 cloves (gvazdikėliai)
- 1 šaukštas garam masalos
- 1-2 šaukštai raudonųjų pipirų miltelių (pagal skonį)
- Šviežios žolelės: petražolės, kalendros (patiekimo metu)
Paruošimo etapas:
1. Vištienos marinatavimas
Marinuojant vištieną, suteikiame jai nuostabų skonį. Pirmiausia mėsą reikia nuplauti ir nusausinti. Tada sumaišykite jogurtą, raudonųjų pipirų miltelius, garam masalą, druską ir kitas prieskonio sudedamąsias dalis. Įtrinkite vištieną šiuo marinatų mišiniu ir leiskite marinuotis bent 1-2 valandas, geriausiai per naktį šaldytuve.
2. Ryžių paruošimas
Ryžius reikia išvirti atskirai. Prieš tai, nuplaukite ryžius šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Tada virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol jie bus 70% išvirti. Tada nupilkite vandenį ir palikite ryžius atvėsti.
3. Vištienos kepimas
Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų (arba ghee). Pridėkite smulkintus svogūnus ir kepkite juos, kol jie taps auksinės spalvos. Tada pridėkite marinuotą vištieną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa bus iškepusi. Pridėkite pomidorus ir troškinkite dar 5-7 minutes, kol pomidorai suminkštės.
4. Ryžių ir vištienos derinimas
Pridėkite išvirtus ryžius ant paruoštos vištienos, pabarstykite likusius prieskoniais (kmynais, lauro lapais, kardamonu ir gvazdikėliais). Kiekvieną sluoksnį galite paskaninti krapais ir kalendromis, jog ryžiai įgautų daugiau skonio.
5. Troškinimas
Uždengite puodą dangčiu ir sumažinkite kaitrą. Troškinkite patiekalą apie 30 minučių, kad visi skoniai susijungtų. Galite dėti sunkų indą ant dangčio, kad šiluma geriau sulaikytųsi.
6. Patiekimas
Kai Biriani paruošta, išjunkite ugnį ir leiskite jam pastovėti dar 10-15 minučių. Tada atsargiai išmaišykite, kad nesugadintumėte ryžių. Patiekite su šviežiais krapais, kalendromis ir, jei norite, su jogurto padažu kaip pagrindu. Bon appétit! 🥙✨
Patarimai:
- Naudokite aukštos kokybės basmati ryžius, kad gautumėte geriausią rezultatą!
- Biriani galima papildyti razinomis ar skrudintais riešutais, kad patiekalas būtų dar skanesnis.
Skanaus! 😋