Vištiena adobo Receptas


Vištiena Adobo receptas

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos (rūšis pagal jūsų pasirinkimą)
  • 1/2 puodelio sojų padažo 🌿
  • 1/4 puodelio actu (geriausia – ryžių) 🍚
  • 4 gvazdikėliai česnako, smulkiai supjaustyti 🧄
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas pusmėnuliais 🧅
  • 1-2 lauro lapai 🌱
  • 1/2 puodelio vandens 💧
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų malimo 🌶️
  • 1 šaukštas cukraus (pageidautina rudasis) 🍬
  • 2 šaukštai aliejaus (sadauginant mėsai kepti) 🥄
  • Druska pagal skonį 🧂

Instrukcijos:

1. Vištienos paruošimas

Pradėkite nuo vištienos paruošimo. Vištieną nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalais (pvz., vištos ketvirčiais arba aštriais gabaliukais).
Pagal skonį, galite pridėti druskos.

2. Marinavimas

Į dubenį supilkite sojų padažą, actą, česnaką, svogūną, lauro lapus, juoduosius pipirus ir cukrų.
Įdėkite vištienos gabalus į marinatą ir gerai išmaišykite.
Uždenkite ir leiskite marinuotis bent 30 minučių, o geriausia – 2–4 valandas šaldytuve. ⏰

3. Kepimas

Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
Išimkite vištieną iš marinato (marinatą pasilikite) ir kepkite vištienos gabalus iki auksinės spalvos, apytiksliai 5-7 minutes iš abiejų pusių. 🍳

4. Troškinimas

Į keptuvę supilkite pasilikusią marinato dalį ir vandens.
Uždengite keptuvę ir sumažinkite ugnį. Troškinkite vištieną maždaug 30–40 minučių, kartais apversdami.
Vištiena turi būti minkšta ir sultinga, o skoniai – gerai suderinti. 🌈

5. Patiekimas

Kai vištiena bus paruošta, išimkite ją iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės.
Jei norite, galite padažą šiek tiek sutirštinti kepdami be dangčio, kol jis sumažės ir taps intensyvesnio skonio. 🌟

Patiekite vištieną Adobo su ryžiais arba šviežiais daržovėmis. Skanaus! 🍽️

Patarimai:

  • Adobo galima ruošti ir su kitokiu mėsa, pavyzdžiui, kiauliena arba žuvimi. 🐖🐟
  • Jei mėgstate aštriau, į marinato sudėtį galite įdėti ir šiek tiek aštriųjų pipirų. 🌶️

Sveikata ir skonis!

Vištiena Adobo yra ne tik skanus, bet ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Lepinkite savo artimuosius šiuo tradiciniu filipiniečių patiekalu! ❤️

Parašykite komentarą