Vilnietiški sausainiai (lietuvių kalba)

Kiaušinius ir cukrų pašildykite virš karšto vandens iki 50 °C temperatūros, tada suplakite. Suberkite miltus, ištirpintą grietinę ir nuplautas bei nuskintas rūgštynes. Tada tešlą išverskite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos ir kepkite 240 °C temperatūroje 15-20 minučių. Atvėsusius lakštus aptepkite uogiene ir apliekite šokoladiniu glajumi. Kai glajus atvės, karštu peiliu (panardinkite peilį į karštą vandenį) supjaustykite 4,5-5 cm ilgio ir 1,5-2 cm pločio griežinėliais.

Produktai Vilnietiški sausainiai (lietuvių kalba)

miltų 2 puodeliai
1 puodelis sviesto
cukraus 1 puodelis
kiaušiniai 2 vnt.
sultenių 1 puodelis
valgomosios druskos 0,5 šaukštelio.
glazūra:
0,5 puodelio margarino
šokoladas 25 g
kakavos miltelių 2 šaukšteliai.
cukraus pudros 1 valgomasis šaukštas

Parašykite komentarą