Paprasta lešių košė

Anksčiau mūsų parduotuvėse buvo sunku nusipirkti lęšių. Tačiau dabar galite rinktis iš įvairių lęšių, tinkančių kiekvienam skoniui. Ir tai yra labai gerai. Lęšiai yra labai sveiki, o jų patiekalai yra vieni sveikiausių vegetariškų patiekalų – jie labai skanūs ir maistingi. Dėl didelio baltymų kiekio lęšių košė gali pakeisti visą kelių patiekalų valgį. Išbandykite ir jums patiks, nes tai labai skanu ir paprasta pagaminti.

Paprasta lešių košė Sudedamosios dalys

Šiai lęšių košei pasigaminti reikės:

  • raudonųjų lęšių – 1 puodelis;
  • morkos – 1 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • bulvės – 4 vnt;
  • alyvuogių aliejaus – 5 šaukštai;
  • vandens – 2 litrai;
  • lauro lapas – 1 vnt;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Paprasta lešių košė gaminimas

Maisto gaminimo procesas

  1. Sutarkuokite morkas stambia tarka, svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Paimkite puodą (geriausia storu dugnu), supilkite į jį alyvuogių aliejų ir sudėkite morkas bei svogūnus.
  3. Išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes.
  4. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Į puodą su daržovėmis sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, išmaišykite ir troškinkite kartu 5 minutes.
  6. Į keptuvę su daržovėmis suberkite raudonuosius lęšius.
  7. Maišykite ir kepkite 5 minutes.
  8. Tada įpilkite karšto vandens, lauro lapą, druskos ir pipirų. Užvirinkite lęšių sriubą ir virkite 25 minutes.
  9. Po 25 minučių išjunkite kaitinimą. Sriuba paruošta – ji tiršta ir sultinga
  10. Gero apetito!

Kaip paprastai ir skaniai pasigaminti lęšių košę – žingsnis po žingsnio receptas su nuotraukomis

Lęšių košė pasižymi specifiniu, savitu skoniu ir labai gaivinančiu aromatu, todėl yra tinkamas patiekalas sotiems pusryčiams. Lęšiai turi daug augalinių baltymų, yra lengvai virškinami ir padeda stiprinti imuninę sistemą. Be to, jie yra mažiau riebūs nei, pavyzdžiui, žirniai, todėl puikiai tinka norintiems numesti keletą kilogramų. Taigi siūlau išmokti gaminti tokį sveiką ir skanų patiekalą, kuriam nereikia skirti daug laisvo laiko ir turėti kulinarinį išsilavinimą. Prisijunkite prie mūsų ir kartu pasimėgaukime lęšių košės virimo procesu. Ar žinojote? Raudonieji lęšiai yra greičiausiai paruošiami: po dešimties minučių virimo juos galima valgyti. Jie dažniausiai naudojami pirmiesiems ir pagrindiniams patiekalams. Tačiau žalieji lęšiai laikomi aromatingiausiais – jie garsėja aštriu pipirų skoniu, todėl dažnai naudojami kaip pagrindinis salotų ingredientas. Jie turėtų būti kepami apie 40 minučių arba valandą ir puikiai išlaiko savo formą.

Lęšių košės gaminimo receptas

Didelė neprideganti keptuvė lęšiams virti; keli matavimo indai reikiamiems ingredientams matuoti; medinis arba guminis šaukštas ingredientams maišyti gaminant; ruošiant apkepą labai praverčia aštrus peilis ir pjaustymo lenta reikiamiems ingredientams pjaustyti; vidutinio dydžio keptuvė reikalinga apkepui ir pačiam patiekalui kepti; trintuvė yra gera idėja, bet galima apsieiti ir be jos. Ingredientai Ingredientai Kiekis Raudonieji smulkinti lęšiai 200-220 g didelių pomidorų 1 vnt. saldžiųjų paprikų 1/2 vnt. morkų 70-90 g svogūnų 90-110 g baziliko ant peilio galo Maltos kalendros ant peilio galo Žiupsnelis pipirų 3-5 vnt. malti juodieji pipirai neprivaloma valgomoji druska neprivaloma augalinis aliejus 15-25 ml šviežių prieskoninių žolelių (aš paėmiau petražolių ir krapų) po šakelę vandens 400-440 ml

Naudingi patarimai

Jei maistui ruošti naudojate žaliuosius lęšius, iš anksto pusantros valandos pamirkykite juos šaltame vandenyje ir virkite keturiasdešimt minučių, kol visiškai išvirs. Šviežią pomidorą galima drąsiai pakeisti šaukštu pomidorų pastos arba pora šaukštų kokybiško kečupo.

Kartu su žolelėmis į lęšių košę galite įdėti susmulkintą česnako skiltelę – ji padės sustiprinti patrauklų produkto aromatą. Jums patiks: Kiti galimi lęšių košės gaminimo būdai Lęšių košė su vištienos filė išverdama daug greičiau. Reikiamas vištienos kiekis atitinka antrajame recepte nurodytą jautienos kiekį, skirtumas tik tas, kad vištienos filė kepama apie penkias-septynias minutes. Lęšiai puikiai dera su bet kokia rūkyta mėsa; iš jų galima virti ne tik košę, bet ir kvapnią sriubą.

Tam reikės 300 g rūkytos mėsos, 100-150 g raudonųjų lęšių, svogūno, pomidoro, vidutinio dydžio morkos ir vienos paprikos. Pirmiausia iš rūkytos mėsos, kaip ir pagal bet kurį iš pirmiau pateiktų receptų, paruošiame apkepą, o tada į jį įdedame lęšių ir vandens. Kiek vandens įpilti, sprendžiame patys, tai priklauso nuo to, ar norime, kad sriuba būtų plona, ar tiršta. Valgykite dėl sveikatos! Labai naudinga vaikams yra spalvinga, skani lęšių sriubos tyrė .

Šis patiekalas labai populiarus Turkijoje. Jis mane papirko tuo, kad gaminamas labai paprastai, o vaikai jį valgo su dideliu apetitu. Gaminkite su pasimėgavimu ir valgykite su pasimėgavimu! Galbūt turite noro pasidalyti savo lęšių patiekalų receptais? Kokius produktus naudojate gamindami?

Kaip išdėliojate patiekalus, kad jie nepasimestų tarp kitų ant stalo? Kokias gudrybes naudojate, kad jie atrodytų apetitiškai? Rašykite žinutes komentaruose, labai džiaugsiuosi sužinojusi ką nors naujo ir mielai pradžiuginsiu savo namus naujais patiekalais. Laukiu jūsų atsiliepimų ir įspūdžių apie aprašytus receptus!

Populiaru:

Parašykite komentarą