Varškės sausainiai


Varškės sausainių receptas

Varškės sausainiai – tai skanūs, minkšti ir pūkuoti kepiniai, puikiai tinkantys tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. Šis receptas yra paprastas, o rezultatas nuostabus! 🍪✨

Ingredientai:

  • 250 g varškės (geriausia, kad būtų nesaldinta)
  • 100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinis
  • 100 g cukraus
  • 1 arbat. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
  • 300 g kvietinių miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • (neprivaloma) cukraus pudra pabarstymui

Pasiruošimas:

  1. Varškės paruošimas: Jei naudojate šaldytą varškę, tai pirmiausia ją atšildykite ir nuspauskite, kad iš jos išliktų kuo mažiau skysčio. Jei varškė drėgna, sausainiai bus sunkesni.
  2. Tešlos mišinio paruošimas: Į didelį dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Naudodami mikserį, gerai išplakite, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. Kiaušinio pridėjimas: Pridėkite kiaušinį, vanilės ekstraktą ir varškę. Viską vėl gerai išplakite, kol visi ingredientai susijungs.
  4. Sausesnių ingredientų pridėjimas: Į mišinį suberkite kepimo miltelius, druską ir miltus. Naudodami šaukštą arba mentele, atsargiai maišykite, kol susidarys vientisa tešla.
  5. Tešlos formavimas: Pasiruošę tešlą, uždenkite ją maistine plėvele ir leiskite pastovėti šaldytuve apie 30 minučių.
  6. Sausainių formavimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Iš šaldytuvo išėmę tešlą, formuokite nedidelius kamuoliukus (apie 2–3 cm skersmens) ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite tarp sausainių šiek tiek vietos, nes jie kepdami šiek tiek išsiplečia.
  7. Kepimas: Kepkite sausainius orkaitėje apie 15-20 minučių, kol šiek tiek paruduos. Kai sausainiai iškeps, leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
  8. Pabaiga: Pasibaigus kepimui, jei norite, pabarstykite sausainius cukraus pudra. 🥳

Varškės sausainiai yra paruošti! Jie puikiai tiks tiek su arbata, tiek su kava. Skanaus! ☕💖

Parašykite komentarą