Varškės paplotėliai namuose

Naminiai varškės pyragaičiai yra labai skanus ir gardžiai kvepiantis kepinys. Tešla yra švelni ir trapi, o sultingas varškės įdaras yra daugelio mėgstamas. Pasinaudokite šiuo paprastu ir labai sėkmingu receptu ir pamatysite, kaip visa jūsų šeima greitai susirinks į jaukų arbatos vakarėlį, girs šeimininkę ir prašys dar!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti varškės muilo pyragaičius namuose, jums reikės:

  • Tešlai:
  • 250 g miltų;
  • 1 šaukštelis geriamosios sodos;
  • 1 valgomasis šaukštas 9% acto;
  • 50 g sviesto;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai cukraus.
  • Įdarui:
  • 200 g 9 proc. riebumo varškės;
  • 1,5 valgomojo šaukšto cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų.
  • Riebalams ir pabarstymams:
  • 1 kiaušinis;
  • 40 g cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas pieno;
  • Kepimo skardą patepkite aliejumi.

Maisto gaminimo procesas

  1. Persijokite miltus į dubenį. Į miltus suberkite actu užgesintą sodą.
  2. Persijokite miltus į dubenį. Į miltus suberkite sodą ir actą. Sodą ir miltus gerai išmaišykite, tada sudėkite gabalėlius suminkštinto sviesto, kiaušinį, cukrų ir grietinę.
  3. Sodą gerai sumaišykite su miltais, tada įmaišykite ištirpintą sviestą, kiaušinį, cukrų ir grietinę.
  4. Pirmiausia išminkykite tešlą peiliu, susmulkinkite visus ingredientus ir juos sumaišykite.
  5. Pirmiausia tešlą išminkykite peiliu, tarsi kapotumėte visus ingredientus ir juos sumaišytumėte.
  6. Tada toliau minkykite rankomis, kad tešla gerai susisuktų į rutulį, taptų tanki, neliptų prie rankų.
  7. Tada toliau minkykite rankomis, kad tešla gerai susisuktų į rutulį, taptų standi ir neliptų prie rankų.
  8. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  9. Suvyniotą į maistinę plėvelę tešlą įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  10. Kol tešla aušta, paruoškite varškės įdarą naminiams želė suktinukams. Iš karto pasakysiu, kad išbandžiau daugybę skirtingų varškės įdarų želė suktinukams. Kai kuriuose receptuose siūloma dėti sviesto, kai kuriuose – kiaušinių, kai kuriuose – gana daug grietinės, todėl įdaras išsisklaidydavo ir išbėgdavo iš uogienės, o pyragėliai neatrodė patraukliai. Todėl, remdamasi savo patirtimi, rekomenduoju šiame recepte siūlomą įdarą; jis gerai išsilaiko, neišteka, o gatavi produktai būna labai skanūs ir estetiškai gražūs. Įdarui paruošti dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų ir miltus.
  11. Kol tešla aušta, paruoškite varškės įdarą naminiams želė suktinukams. Išbandžiau daugybę skirtingų varškės įdarų želė suktinukams. Kai kuriuose receptuose siūloma dėti sviesto, kituose – kiaušinių, dar kituose – gana daug grietinės, todėl įdaras išsisklaidydavo ir išbėgdavo iš uogienės, o pyragėliai neatrodė patraukliai. Todėl, remdamasi savo patirtimi, rekomenduoju šiame recepte siūlomą įdarą; jis gerai išsilaiko, neišteka, o gatavi produktai būna labai skanūs ir estetiškai gražūs. Įdarui paruošti dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų ir miltus.
  12. Varškės įdarą šakute išminkykite iki vientisos masės. Nerekomenduoju įdarą plakti mikseriu, nes varškė gali tapti skysta, o mes to nenorime! Jei norite, į įdarą galite įdėti vanilės arba sultenių. Paruoštą įdarą įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
  13. Varškės įdarą sutrinkite šakute iki vientisos masės. Nerekomenduoju įdarui plakti mikseriu, nes varškė gali tapti skysta, o mums to nereikia! Jei norite, į įdarą galite įdėti vanilės arba sultenių. Paruoštą įdarą įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
  14. Kai tešla atvės, ištraukite ją ir iškočiokite, pabarstydami darbo paviršių miltais. Tešlos storis turėtų būti 4-5 mm.

 

  1. Atvėsusią tešlą išimkite ir iškočiokite į lakštą, pabarstydami darbo paviršių miltais. Tešlos storis turėtų būti 4-5 mm.
  2. Iš tešlos stikline (arba formele) išpjaukite apskritimus. Naudojau 8 cm skersmens stiklinę, tokio skersmens lėkštelių išeiga – 23-24 vienetai.
  3. Iš tešlos stikline (arba formele) išpjaukite apskritimus. Naudojau 8 cm skersmens stiklinę, tokio skersmens lėkštelių išeiga yra 23-24.
  4. Ant kiekvienos puodelio pusės uždėkite maždaug po 1 arbatinį šaukštelį įdaro.
  5. Į vieną pusę kiekvieno puodelio dėkite maždaug po 1 arbatinį šaukštelį įdaro.
  6. Tada suformuokite varškės suktinukus, uždengdami varškės įdarą laisvąja tešlos puse ir užspausdami tešlos kraštus, o vidurį palikdami atvirą (kaip parodyta paveikslėlyje).
  7. Taip suformuokite visus padažus ir sudėkite juos ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos.
  8. Taip suformuokite visus traškius pyragėlius ir sudėkite juos ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos.
  9. Kiaušinio ir pieno šepetėliu aptepkite omletus. Pabarstykite juos cukrumi.
  10. Šepetėliu patepkite omletus kiaušiniu ir pienu. Keksiukus pabarstykite cukrumi.
  11. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Naminiai zefyrai su varške bus paruošti, kai jie taps rudi ir nuostabiai kvepės visoje virtuvėje.
  12. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Naminiai varškės suktinukai bus paruošti, kai jie paruduos ir nuostabiai kvepės visoje virtuvėje.
  13. Iš orkaitės išimkite paruoštus želė suktinukus ir atvėsinkite juos. Skanius, kvapnius varškės pyragėlius patiekite su pienu, kompotu, arbata arba kava. Šiame kepinyje trapi, švelni tešla derinama su minkštu, kvapniu įdaru, todėl jo skonis nepakartojamas! Pasigaminkite šiuos varškės drebučius namuose pagal šį receptą ir mėgaukitės puikiu jų skoniu!
  14. Išimkite paruoštą uogienę iš orkaitės ir atvėsinkite. Šiuos skanius, kvapnius varškės pyragėlius patiekite su pienu, kompotu, arbata ar kava. Šiame kepinyje trapi, švelni tešla derinama su minkštu, kvapniu įdaru, todėl jo skonis nepakartojamas! Pasigaminkite šiuos varškės drebučius namuose pagal šį receptą ir mėgaukitės puikiu jų skoniu!
  15. Mėgaukitės arbatos gėrimu, draugai!

Parašykite komentarą