Naminiai sūrio pyrago suktinukai

Varškės pyragaičiai yra nuostabus naminis kepinys, kurį žinome nuo vaikystės. Man patinka, kai sūrio pyrago tešla būna puri, o įdaras saldus. Pagal šį receptą varškės pyragaičiai būna labai skanūs, purūs ir kvapnūs.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti naminių varškės pyragų, reikės:

  • Tešlai:
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 1/2 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 250 ml pieno;
  • 500-550 g miltų;
  • 1 valgomasis šaukštas sausų mielių;
  • 80 g sviesto.
  • Įdarui:
  • 500 g varškės;
  • 2-3 šaukštai cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 1/2 pakelio vanilinio cukraus.
  • Sūrio pyrago aptepimui:
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valgomasis šaukštas pieno.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite šiltą pieną ir išmaišykite.
  2. Sumaišykite miltus su sausomis mielėmis ir palaipsniui supilkite į kiaušinių ir pieno mišinį, suminkykite tešlą iš pradžių plaktuvu, o paskui rankomis.
  3. Galiausiai sudėkite ištirpintą sviestą ir įmaišykite į tešlą. Tešla turi būti vientisa ir minkšta. Uždenkite dubenį maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1-1,5 valandos.
  4. Paruoštos tešlos tūris gerokai padidės.
  5. Įdarui varškę išmaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

 

  1. Iš tešlos suformuokite mažus vienodus rutuliukus ir sudėkite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos. Palikite pakilti 20 minučių.
  2. Tada išspauskite kiekvieno tešlos rutuliuko vidurį beveik iki pagrindo. Į ertmes sudėkite varškės įdarą.
  3. Visus sūrio pyrago paplotėlius aptepkite kiaušinio ir pieno mišiniu ir palikite 10 minučių pakilti. Tada dėkite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol apskrus, apie 25 minutes.
  4. Paruoštus varškės pyragėlius nuo padėklo perkelkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

 

  1. Šiame recepte pateikti naminiai varškės pyragėliai yra skanūs, purūs ir kvapnūs!
  2. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

Parašykite komentarą