Varškės pyragaičiai yra nuostabus naminis kepinys, kurį žinome nuo vaikystės. Man patinka, kai sūrio pyrago tešla būna puri, o įdaras saldus. Pagal šį receptą varškės pyragaičiai būna labai skanūs, purūs ir kvapnūs.
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti naminių varškės pyragų, reikės:
- Tešlai:
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai cukraus;
- 1/2 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- 250 ml pieno;
- 500-550 g miltų;
- 1 valgomasis šaukštas sausų mielių;
- 80 g sviesto.
- Įdarui:
- 500 g varškės;
- 2-3 šaukštai cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 1/2 pakelio vanilinio cukraus.
- Sūrio pyrago aptepimui:
- 1 kiaušinis;
- 1 valgomasis šaukštas pieno.
Maisto gaminimo procedūra
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite šiltą pieną ir išmaišykite.
- Sumaišykite miltus su sausomis mielėmis ir palaipsniui supilkite į kiaušinių ir pieno mišinį, suminkykite tešlą iš pradžių plaktuvu, o paskui rankomis.
- Galiausiai sudėkite ištirpintą sviestą ir įmaišykite į tešlą. Tešla turi būti vientisa ir minkšta. Uždenkite dubenį maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1-1,5 valandos.
- Paruoštos tešlos tūris gerokai padidės.
- Įdarui varškę išmaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Iš tešlos suformuokite mažus vienodus rutuliukus ir sudėkite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos. Palikite pakilti 20 minučių.
- Tada išspauskite kiekvieno tešlos rutuliuko vidurį beveik iki pagrindo. Į ertmes sudėkite varškės įdarą.
- Visus sūrio pyrago paplotėlius aptepkite kiaušinio ir pieno mišiniu ir palikite 10 minučių pakilti. Tada dėkite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol apskrus, apie 25 minutes.
- Paruoštus varškės pyragėlius nuo padėklo perkelkite ant grotelių ir palikite atvėsti.
- Šiame recepte pateikti naminiai varškės pyragėliai yra skanūs, purūs ir kvapnūs!
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!