Oro keptuvė Vištienos sparneliai

Oro keptuvė Vištienos sparneliai

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1 ½ kilogramo vištienos sparnelių, padalytų ir pašalintų galiukų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus arba augalinio aliejaus
½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos
½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 400 °F.
Sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apšlakstykite sparnelius alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
Sudėkite sparnelius į orkaitę vienu sluoksniu.
Kepkite sparnelius 20-22 minutes, kol odelė taps traški, po 10 minučių apverskite.
Išimkite sparnelius iš orinio keptuvo ir pagardinkite druska bei pipirais arba norimu padažu.
Pastabos
Prieš kepdami sparnelius nusausinkite, nes dėl skysčio jie ne apskrunda, o garuoja.
Švelniai išmaišykite su trupučiu aliejaus, kad prieskoniai geriau priliptų.
Kas 10 minučių sparnelius pakratykite arba apverskite, kad visos pusės tolygiai paruduotų.
Neperkraukite orkaitės. Jei reikia, padarykite kelias mažesnes partijas ir prieš patiekiant sudėkite jas visas atgal į orkaitę 3 minutėms, kad įkaistų ir (arba) apskrustų.
Jei jūsų orkaitė panaši į skrudintuvę, ant grotelių po sparnais padėkite folija išklotą keptuvę, kad būtų galima surinkti lašus ir lengviau išvalyti.

„Air Fryer” vištienos sparneliai yra patys geriausi sparneliai, kokius kada nors valgėme!

Jei mėgstate itin traškius sparnelius išorėje ir minkštus viduje (o kas nemėgsta!?), tai yra atsakymas!

Daugiau traškaus skonio, mažiau rūpesčių

Mėgstame ore kepti sparnelius, nes jie pasižymi dideliu skoniu ir traškumu.
Keptuvė – tai mažiau riebalų, jokio kepimo ir visas traškumas!
Šie sparneliai iškepa per trumpesnį laiką nei mūsų mėgstami orkaitėje kepti sparneliai.
Mėgaukitės traškiais su druska ir pipirais arba paskaninkite mėgstamais padažais – nuo medaus česnakų iki buivolų padažo!

Naujokas, pradedantis kepti ore?
SUŽINOKITE DAUGIAU: Sužinokite visus mūsų mėgstamiausius patarimus apie oro keptuvę: kaip ji veikia, į ką atkreipti dėmesį perkant ir ką joje kepti.
Pradėkite gaminti: čia rasite visus mūsų mėgstamiausius orkaitėje kepamų patiekalų receptus.
MŪSŲ Mėgstamiausia orkaitė: „Cosori” 5,8 kv. t XL (daugiau variantų rasite čia).

Kaip pasigaminti oro keptuvės vištienos sparnelius

Jei reikia, atskirkite plokščiąją sparnelio dalį nuo blauzdelių, nupjaukite galiukus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Apšlakstykite trupučiu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais.
Sudėkite vienu sluoksniu į oro keptuvę ir kepkite, kol odelė taps traški – apie 20 minučių.
Sušaldyti sparneliai: oro keptuvėje galite kepti ir šaldytus sparnelius, pridėkite 5-7 minutes papildomo kepimo laiko.

Gamindama keptus sparnelius, juos pabarstau trupučiu kepimo miltelių, kad odelė taptų traški. Nors anksčiau tai dariau ir kepdama sparnelius orkaitėje, manau, kad ir be jos jie taip pat gerai apskrunda!

Kiek laiko ore kepti vištienos sparnelius

Vištienos sparnelių kepimas orkaitėje trunka apie 20 minučių (o juos išvalyti daug lengviau nei kepant aliejuje)!

Jei norite orinėje kepsninėje kepti šaldytus sparnelius, prie kepimo laiko pridėkite dar 5 minutes! Į vištienos sparnelius įkištas termometras turi rodyti 165 °F.

Patarimai dėl traškių sparnelių

Prieš kepdami sparnelius nusausinkite, nes dėl skysčio jie ne apskrunda, o garuoja.
Švelniai pamaišykite su trupučiu aliejaus, kad prieskoniai geriau priliptų.
Kas 10 minučių sparnelius pakratykite arba apverskite, kad visos pusės tolygiai paruduotų
Neperkraukite orkaitės. Jei reikia, padarykite kelias mažesnes partijas ir prieš patiekiant sudėkite jas visas atgal į orkaitę 3 minutėms, kad įkaistų ir (arba) apskrustų.

Tarnauti
Patiekite kaip druskos ir pipirų sparnelius, padažo nereikia.

Parašykite komentarą