Varenyts – tai vaikystės skonis. Jei kaime turėjote močiutę, turėjote paragauti šio produkto, kuris savo skoniu ir konsistencija panašus į grietinę, riaženką ir šiuolaikinį jogurtą. Siūlau uogienę pasigaminti namuose, naudojant kiekvienos namų šeimininkės pagalbininką – daugiafunkcinę viryklę.
Ingredientai Varenez (daugiafunkcinėje keptuvėje) (8 porcijoms)
Naminis pienas – 1,5 l
Naminė grietinė – 3 šaukštai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasRopė (daugiafunkciniame keptuve)
Recepto nuotrauka: uogienės virimas (multicooker) – 1 žingsnis.
Norėdami pasigaminti naminės uogienės multicooker įrenginyje, visus ingredientus paruoškite iš anksto. Kad gaminys pavyktų, reikia naudoti nepasterizuotą, „gyvą” pieną, kurio galiojimo laikas trumpas. Puikiai tinka šviežias naminis pienas ir naminė grietinė.
Recepto nuotrauka: uogienės virimas (multicooker) – 2 žingsnis
Kaip pasigaminti naminės uogienės (multicooker):
Visą pieną supilkite į multicookerį.

Recepto nuotrauka: uogienės virimas (daugiafunkciniame keptuve) – 3 veiksmas.
Įjunkite „troškinimo” režimą 5 valandoms. Neatidarydami dangčio, palikite pieną, kad iš įprasto taptų lydytu.
Recepto nuotrauka: Varenyts (daugiafunkcinėje keptuvėje) – 4 žingsnis
Po nurodyto laiko pienas atrodys taip. Paviršiuje esančias putas galima pašalinti, jas galima naudoti gaminyje. Ištirpintą pieną atvėsinkite iki 40-45 laipsnių temperatūros multicookerio dubenyje.
Recepto nuotrauka: uogienės virimas (daugiafunkciniame keptuve) – 5 veiksmas
Į švarius stiklainius įdėkite 1 valgomąjį šaukštą grietinės su šlifuokliu.
Recepto nuotrauka: Kūdikių virti koldūnai (multicooker) – žingsnis #6
Tada ketvirtadalį stiklainio užpilkite ištirpintu pienu, gerai išmaišykite su grietine iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: uogienės virimas (daugiafunkciniame keptuve) – žingsnis Nr. 7
Užpilkite iki viršaus ištirpintu pienu ir dar kartą išmaišykite. Sandariai uždenkite ir padėkite šiltoje vietoje (arba suvyniokite į antklodę) 6-8 valandoms, priklausomai nuo aplinkos temperatūros.
Recepto nuotrauka: uogienės virimas (daugiafunkciniame virimo aparate) – 8 veiksmas
Po 6 valandų galite išimti stiklainį ir pažiūrėti, ar pakreipus uogienė blogai atsiskiria nuo sienelių. Po to stiklainius įdėkite į šaldytuvą ir palikite atvėsti dar 4 valandas.
Recepto nuotrauka: uogienės virimas (daugiafunkciniame keptuve) – 9 veiksmas
Džemas turėtų būti tirštas kaip jogurtas ir neturėtų gerai atsiskirti nuo stiklainio sienelių. Tuo pat metu jis nėra jogurto klampumo, todėl gali būti šiek tiek gremėzdiškas.
Recepto nuotrauka: uogienės virimas (daugiafunkciniame keptuve) – 10 žingsnis
Valgykite uogienę kasdien!