Vaniliniai keksiukai

Vaniliniai keksiukai – tai švelnūs kepiniai iš biskvitinės tešlos. Jie labai minkšti ir purūs. Vanilinius pyragaičius galite papuošti kremu, glajumi arba cukraus pudra. Receptą gavau iš žurnalo „Fine Baking”.

Sudedamosios dalys

Vaniliniams keksiukams pasigaminti reikės:

  • 125 g suminkštinto sviesto;
  • 125 g cukraus;
  • 0,5 pakelio vanilinio cukraus;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 125 g miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 2 šaukštai pieno.

Metodas

  1. Suminkštintą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Atskirame dubenyje įmaišykite kiaušinius.
  3. Į sviesto ir cukraus mišinį nedidelėmis porcijomis įmuškite plaktus kiaušinius.
  4. Palaipsniui supilkite miltus ir kepimo miltelius.
  5. Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Susidarys minkšta ir lengva tešla.
  6. Tešlą iki pusės supilkite į skardas. Pašaukite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol vaniliniai keksiukai taps šviesūs ir auksiniai.
  7. Perkelkite keksiukus ant grotelių ir atvėsinkite.
  8. Purūs, gardūs vaniliniai keksiukai paruošti.
  9. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą