Kaip gražiai suvynioti dešrą į tešlą

Naminės dešrelės yra ir skanios, ir sočios. Šiandien parodysiu, kaip gražiai suvynioti dešrą į tešlą. Ši dekoracija patiks ir mažiesiems, ir suaugusiesiems. Taip aš vynioju dešreles į tešlą savo mažajam sūnui, jam tiesiog patinka jų išvaizda! Tešla gali būti mielinė arba iš sluoksniuotos tešlos, ją galite pasigaminti pagal mėgstamą receptą arba nusipirkti parduotuvėje. Tešlą gaminu pati. Pabandykite įvynioti dešreles į tešlą taip, kaip tai padariau aš, ir patikėkite, jūsų artimieji liks sužavėti.

 

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti gražiai į tešlą įvyniotų dešrelių, mums reikės:

  • Tešlai:
  • vandens – 125 ml;
  • grietinės – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • sausų mielių – 2 šaukšteliai;
  • pieno – 70 ml;
  • miltų – 400 g (+/-);
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – 1 šaukštelis.
  • Įdarui:
  • dešros;
  • kiaušinio trynį patepkite riebalais.

Maisto gaminimo procesas

  1. Kepyklose galite pasigaminti kepinių tešlos arba pasigaminti jos pagal savo receptus. Tešlą minkau taip: vandenį sumaišau su pienu ir šiek tiek pašildau, tada į pašildytą mišinį suberiu mieles ir cukrų ir palieku 10-15 minučių, kad mielės suaktyvėtų. Į mieles supilu augalinį aliejų, grietinę, druską ir kiaušinį, išmaišau, suberiu persijotus miltus, užminkau švelnią ir minkštą tešlą, sudedu į dubenį, uždengiu maistine plėvele (arba rankšluosčiu) ir palieku 1,5 valandos. Paruošta tešla gerai pakils.
  2. Tešlą galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti pagal savo receptą. Tešlą minkau taip: vandenį sumaišau su pienu ir šiek tiek pašildau, tada į pašildytą mišinį suberiu mieles ir cukrų ir palieku 10-15 minučių, kad mielės suaktyvėtų. Į mieles supilu augalinį aliejų, grietinę, druską ir kiaušinį, išmaišau, suberiu persijotus miltus, užminkau švelnią ir minkštą tešlą, sudedu į dubenį, uždengiu maistine plėvele (arba rankšluosčiu) ir palieku 1,5 valandos. Paruošta tešla gerai pakils.
  3. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus arba silikoninio kilimėlio ir gerai išminkykite.
  4. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus arba silikoninio kilimėlio ir gerai išminkykite.
  5. Nulupkite dešreles nuo maistinės plėvelės. Padalykite tešlą į nedideles dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį ne plonai iškočiokite į ovalą, kuris būtų šiek tiek didesnis už dešrą. Į tešlos vidurį dėkite dešrą. Tada dešrą suvyniokite į tešlą ir gerai užspauskite kraštus.
  6. Nulupkite dešrą nuo folijos. Padalykite tešlą į nedideles dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį ne plonai iškočiokite į ovalą, kuris būtų šiek tiek didesnis už dešrą. Į tešlos vidurį dėkite dešrą. Tada dešrą suvyniokite į tešlą ir gerai užspauskite kraštus.
  7. Tada dešrą ir tešlą žirklėmis supjaustykite į 10-11 dalių. Perpjaukite tik tešlos viršų ir dešrą. Tešlos dugnas turi likti vientisas ir vienodas. Tada atsargiai išvyniokite dešros gabalėlius į tešlą įvairiomis kryptimis. Tai galima daryti ant silikoninio kilimėlio arba tiesiai ant kepimo skardos. Visas dešreles taip pat gražiai įvyniokite į tešlą.
  8. Tada dešrą ir tešlą žirklėmis supjaustykite į 10-11 dalių. Išpjaukite tik tešlos viršų ir dešrą. Tešlos dugnas turi likti vientisas ir vienodas. Tada atsargiai išvyniokite dešros gabalėlius į tešlą įvairiomis kryptimis. Tai galima daryti ant silikoninio kilimėlio arba tiesiai ant kepimo skardos. Visas dešreles taip pat gražiai apvoliokite tešloje.
  9. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Dešreles sudėkite į tešlą ant kepimo skardos ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių, uždenkite rankšluosčiu.
  10. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Dešreles tešloje sudėkite ant kepimo skardos ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių, uždenkite rankšluosčiu.
  11. Pasibaigus laikui, tešlą patepkite plaktu kiaušinio tryniu (galite patepti ir pienu) ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 25-30 minučių. Tešla turėtų tapti auksinės spalvos.
  12. Pasibaigus laikui, patepkite tešlą plaktais kiaušinių tryniais (galite patepti ir pienu) ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 25-30 minučių.
  13. Dešrelės tešloje dabar gražiai suvyniotos į rausvą, parudavusią tešlą. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.
  14. Šios dešrelės yra traškios ir gražiai suvyniotos. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.
  15. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą