Užkarpatės lecho


Užkarpatės lecho receptas

Užkarpatės lechas – tai skanus ir aromatingas patiekalas, kilęs iš Užkarpatės regiono. Jis pabrėžia šviežių daržovių skonius ir gali būti naudojamas kaip garnyras arba savarankiškas patiekalas. Šiame recepte pasidalinsiu visais svarbiausiais ingredientais ir gaminimo etapais.

Ingredientai:

  • 3 vidutinio dydžio pomidorai 🍅
  • 2 raudonos paprikos 🌶️
  • 1 geltona paprika 🌶️
  • 1 didelis svogūnas 🧅
  • 2-3 skiltelės česnako 🧄
  • 1 vidutinio dydžio cukinija 🥒
  • 250 g šviežių morkų 🥕
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį 🧂
  • Juodųjų pipirų pagal skonį 🌶️
  • Šviežių žolelių (petražolių, baziliko) 🌿
  • 1-2 šaukštai actu (pagal skonį)

Gaminimo procesas:

1. Paruoškite daržoves:


Pirmiausia, nuplaukite ir sušalinkite daržoves. Pomidorus galite nulupti, jei norite. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite, o paprikas, cukiniją ir morkas – kubeliais ar riekelėmis. 🍅🥒🥕

2. Apkepkite svogūnus:


Kaitinkite didelę keptuvę arba puodą su alyvuogių aliejumi vidutinėje temperatūroje. Įdėkite smulkintus svogūnus ir kepkite juos apie 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. 🧅✨

3. Pridėkite česnaką:


Pridėkite smulkintą česnaką prie svogūnų ir kepkite dar apie 1 minutę, kol pasijus malonus aromatas. 🧄👌

4. Įdėkite daržoves:


Į keptuvę sudėkite paprikas, morkas ir cukiniją. Kepkite, maišydami, dar apie 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės. 🌶️🥕🥒

5. Pridėkite pomidorus:


Dabar atėjo laikas pridėti pomidorus. Įsuokite juos į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais ir actu. Viską gerai išmaišykite ir leiskite troškintis apie 20 minučių, kad daržovių skoniai susijungtų. 🍅🧂

6. Pabaigos akcentas:


Pasibaigus troškinimo laikui, patikrinkite, ar viskas skanu, ir pagardinkite šviežiomis žolelėmis. Priklausomai nuo skonio, galite pridėti dar šiek tiek druskos ar pipirų. 🌿😋

Pateikimas:


Užkarpatės lechas puikiai derės su šviežiais duonos kepaliukais arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Skanaus! 🍽️✨

Alternatyvos ir patarimai:

  • Galite pridėti įvairių daržovių, pavyzdžiui, baklažanų ar žirnių, priklausomai nuo to, ką turite po ranka.
  • Jei mėgstate aštriau, galite pridėti šiek tiek aitriosios paprikos ar kitų prieskonių.

Šis receptas ne tik skanus, bet ir sveikas, nes jame gausu vitaminų ir maistingųjų medžiagų. Mėgaukitės Užkarpatės lechu ir leiskite į savo virtuvę atkeliauti šio nuostabaus regiono skoniams! 🌟🥗

Parašykite komentarą