Užkandžių eklerai su lašiša ir bazilikų kremu Receptas


Užkandžių eklerai su lašiša ir bazilikų kremu

Šie skanūs ir elegantiški užkandžių eklerai puikiai tinka šventėms, svečių pasitikimui ar tiesiog kaip malonus užkandis prie vyno puodelio. Lašiša kartu su gaiviu bazilikų kremu suteikia eklerams ypatingo skonio ir aromato. 🌿🧑‍🍳

Ingredientai:

  • Eklerų tešlai:
    • 150 ml vandens
    • 100 g sviesto
    • 120 g miltų
    • 3 kiaušiniai
    • 1 žiupsnelis druskos
  • Lašišos įdaro ingredientai:
    • 200 g rūkytos lašišos
    • 50 g kreminio sūrio
    • 1 šaukštas citrinos sulčių
    • Pipirai pagal skonį
  • Bazilikų kremo ingredientai:
    • 100 g kreminio sūrio
    • 50 g šviežių bazilikų lapų
    • 1 šaukštas citrinos sulčių
    • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
    • Druskos ir pipirų pagal skonį

Pasiruošimo etapas:

1. Eklerų tešlos paruošimas:

Kiekvieną eklerą pradėsime ruošti nuo tešlos. Pirmiausia, dideliame puode užvirinkite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas ištirps, į puodą po truputį suberkite miltus ir maišykite mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa ir nelips prie sienelių. 🥄

2. Kiaušinių įmaišymas:

Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti, tada po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kol gausite glotnią ir blizgią tešlą.

3. Eklerų formavimas:

Tešlą supilkite į konditerinį maišelį ir gaminkite 8–10 cm ilgio juosteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 200°C temperatūroje apie 25 minutes, kol eklerai iškils ir taps auksinės spalvos. Neatidarykite orkaitės durų kepimo metu, kad eklerai nesugriūtų. 🕒

4. Įdaro ruošimas:

Kol eklerai kepa, galite pasiruošti įdarą. Smulkiai supjaustykite rūkytą lašišą ir sumaišykite su kreminiu sūriu bei citrinos sultimis. Pagardinkite pipirais pagal skonį.

5. Bazilikų kremo paruošimas:

Į maišytuvą įdėkite kremą, šviežius bazilikus, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Sumaišykite viską iki vientisos masės. Jei kremas per tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens. Pagardinkite druska ir pipirais.

6. Eklerų surinkimas:

Atvėsusius eklerus perpjaukite pusiau ir užpildykite lašišos įdaru. Viršutinę dalį galite uždėti arba palikti atvirą.
Galiausiai, užtepkite bazilikų kremą ant eklerų viršaus ir papuoškite šviežiais bazilikų lapais. 🌱

Pagalba: SERVIRAVIMAS

Serviruokite eklerus ant gražios lėkštės ir mėgaukitės puikiu skoniu! 🌟

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą