Beliašų receptas
Beliašai – tai skanūs ir purūs pyragėliai, kilę iš viduriniųjų Azijos šalių. Jie dažniausiai yra pripildyti mėsa arba daržovėmis, ir yra mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Šiame recepte pasidalinsime, kaip pasigaminti skanius beliašus su malta mėsa. 🍖🥟
Ingredientai:
- 500 g maltos mėsos (jautiena arba kiauliena)
- 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2-3 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
- 1 stiklinė vandens
- 800 g mėsos faršo
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų
- 1 šaukštas augalinio aliejaus (kepimui)
- 200 ml vandens (tešlai)
- 500 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 pakelis sausų mielių (10 g)
Paruošimas:
1. Mėsos įdaras
Pirmiausia pasiruoškime įdarą. Dėkite maltą mėsą į vieną indą, o svogūnus ir česnakus – į kitą.
Į mėsą įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.
Pasiruošę svogūnus ir česnakus, juos taip pat įmaišome į mėsą, pilame stiklinę vandens ir viską gerai sumaišome, kad įdaras taptų homogeniškas. 🤌
2. Tešlos paruošimas
Tešlai paruošti, į gilų indą suberkite miltus, cukrų ir sausas mieles.
Padarykite mažą duobutę miltuose ir įpilkite šiltą vandenį.
Gerai išmaišykite ir minkyti tešlą, kol ji taps elastinga ir nesikibs prie rankų.
Įdėkite tešlą į šiltą vietą ir leiskite pakilti apie 1 valandą, kol ji padvigubės. ⏳
3. Beliašų formavimas
Pasibaigus pakilimo laikui, padalinkite tešlą į mažus gabalėlius (apie 12-15 vnt.).
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apvalią plokštelę, kurios storis neturėtų viršyti 0,5 cm.
Į vidurį dėkite šaukštą įdaro.
Ištraukkite kraštus į viršų ir susukite, kad gautumėte pyragėlį.
Atlikite tai su visais gabalėliais. 🍽️
4. Kepimas
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
Įdėkite beliašus ir kepkite juos apie 3-5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
Po to apverskite juos ir kepkite dar 3-5 minutes, kol ir kita pusė bus auksinė. 🥘
5. Patiekimas
Beliašai yra puikiai skanūs tiek šilti, tiek šaltai. Patiekite juos su kefyru ar pomidorų padažu.
Skanaus! 😋
Pastabos:
- Galite keisti įdarą, naudodamiesi daržovėmis ar sūriu, jei esate vegetaras.
- Beliašus galima ir užšaldyti, todėl galite gaminti daugiau ir mėgautis jais vėliau.
Tikiuosi, kad šiame recepte rasite viską, ko reikia skaniems beliašams pasigaminti! Sėkmės virtuvėje! 👩🍳