Kepto moliūgo ir saldžiųjų paprikų tyrės sriuba Receptas


Kepto moliūgo ir saldžiųjų paprikų tyrės sriuba

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo
  • 2 saldžiosios paprikos (raudonos arba geltonos)
  • 1 didelis svogūnas 🧅
  • 2 česnako skiltelės 🧄
  • 600 ml daržovių sultinio
  • 200 ml kokosų pieno 🥥
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🌶️
  • Šviežios petražolės arba bazilikas papuošimui 🌿

Paruošimo būdas:

1. Moliūgo ir paprikų paruošimas

Pradėkite nuo moliūgo ir saldžiųjų paprikų paruošimo. Nupjaukite moliūgą, pašalinkite sėklas ir supjaustykite jį kubeliais. Saldžiąsias paprikas taip pat supjaustykite mažais gabalėliais.

2. Kepimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pasiruoštus moliūgo ir paprikų kubelius išdėliokite ant kepimo skardos, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Kepkite moliūgą ir paprikas apie 25-30 minučių, kol jie taps minkšti ir įgaus auksinę spalvą. 🥳

3. Svogūno ir česnako paruošimas

Tuo tarpu, kai daržovės kepa, įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų puode. Įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite jį apie 5-7 minutes, kol jis taps permatomas. Tada įdėkite smulkintus česnakus ir kepkite dar 1-2 minutes, kol išsiskirs aromatas. 👩‍🍳

4. Viską sujunkite

Išimkite iš orkaitės keptas daržoves ir sudėkite jas į puodą su svogūnu ir česnaku. Supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite virti dar 10-15 minučių, kad visi ingredientai gerai susijungtų.

5. Tyrė

Pasibaigus virimo laikui, pašalinkite puodą nuo ugnies. Naudodami rankinį blenderį arba virtuvinį kombainą, sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei reikia, galite praskiesti šiek tiek daugiau daržovių sultinio.

6. Kokosų pieno įdėjimas

Grąžinkite sriubą į puodą, supilkite kokosų pieną ir gerai išmaišykite. Pakartotinai pašildykite sriubą, bet nekaitinkite iki virimo, kad pienas nesubjuro.

7. Papuošimas ir patiekimas

Patiekite sriubą karštą, puošdami šviežiomis petražolėmis ar bazilikais. Galite pridėti šiek tiek alyvuogių aliejaus viršuje, kad suteiktumėte dar daugiau skonio. 🥣

Skanaus! 🌈

Ši kepto moliūgo ir saldžiųjų paprikų tyrės sriuba yra puikus pasirinkimas tiek šaltą žiemos vakarą, tiek šiltesniu metų laiku. Moliūgas suteikia lagamininio skonio, o saldžiosios paprikos priduoda šviežumo ir saldumo. Bon appétit!

Parašykite komentarą