Skaniai gaivinantis gėrimas. Uogų kisielių labai lengva pasigaminti. Išbandykite!
Produktai Uogų kisielius
Šviežios arba šaldytos uogos (serbentai, avietės) – 300 g
Šviežios mėtos – 3 šakelės
Citrina – 1/2 a.
Cukrus – 100 gr (pagal skonį)
Sausos mielės – 1/2 šaukštelio.
Sultanės – 10 vnt.
Vanduo – 2 litrai
Mano kisielius pasirodė šiek tiek rūgštokas. Jei mėgstate saldžius gėrimus, tiesiog padidinkite cukraus kiekį!
Žingsnis po žingsnio nuotrauka receptasBerry kvass
Recepto nuotrauka: Uogų gvašas – 1 žingsnis
Kaip pasigaminti uogų kisielių:
Nuplaukite ir nulupkite uogas (turiu baltųjų ir raudonųjų serbentų bei aviečių).
Recepto nuotrauka: uogų kisielius – 2 žingsnis
Uogas sutrinkite šakute.

Recepto nuotrauka: uogų kisielius – 3 žingsnis
Į vandenį suberkite mėtas ir citrinos žievelę. Užvirinkite ir virkite 3 minutes.
Recepto nuotrauka: uogų kisielius – 4 žingsnis
Į vandenį su mėtomis ir citrinos žievele suberkite uogas ir cukrų.
Atvėsinkite iki 36-37 laipsnių.
Recepto nuotrauka: uogų kisielius – 5 veiksmas
Kai gėrimas bus šiek tiek šiltas, supilkite jį į stiklinį indą (aš turiu 2 litrų stiklainį), įdėkite mieles. Įmaišykite.
Recepto nuotrauka: uogų kisielius – 6 veiksmas
Uždenkite marle ir palikite kambario temperatūroje 24 valandas.
Perkoškite girą į butelį per kelis marlės sluoksnius. Įdėkite 7-10 sultenių.
Uždarykite buteliuką dangteliu ir palikite šaldytuve 24 valandoms.
Recepto nuotrauka: uogų gvašas – 7 žingsnis
Uogų naminis kisielius paruoštas. Mėgaukitės gaiviu gėrimu!!!